середа, 04 листопада 2020 14:59

Топ-3 рецепти ароматного глінтвейну

Пряний глінтвейн не лише зігріває у холодну пору року, але і є відмінним засобом проти від застуди. Класичний глінтвейн складається з червоного вина, цукру або меду, спецій і фруктів. Рецепт простий, головне готувати не більше, ніж при 70 градусах, доводити до кипіння не можна, інакше смак буде зіпсовано.

Класичний

Автор: Polina Kovaleva: Pexels
  У 100 грамах глінтвейну міститься 195 калорій.
У 100 грамах глінтвейну міститься 195 калорій.

Інгредієнти:

сухе вино - 1 пляшка

апельсин - 1/2

лимон - 1/2

кориця - за смаком

гвоздика - 1 бутон

бадьян - за смаком

мед – 2-3 ст.л.

Приготування:

З'єднати всі інгредієнти. Варити на слабкому вогні близько 15 хвилин. Готовий напій розілляти по келихах, прикрасити скибочкою апельсину. Подавати гарячим.

Фруктовий

Автор: olia danilevich: Pexels
  У 100 грамах глінтвейну міститься 195 калорій.
У 100 грамах глінтвейну міститься 195 калорій.

Інгредієнти:

червоне вино - 1 пляшка

цукор - 80 г

апельсин - 1 шт.

корінець свіжого імбиру - 1 шт.

родзинки - 30 г

кориця - 4 палички

кардамон - за смаком

гвоздика - 7-8 бутонів

бадьян - 2-3 зірочки

заморожені ягоди -150-200 г

ягідний лікер - 150 мл

яблуко - 1 шт.

Приготування:

Зняти з апельсина цедру, вичавити сік. Яблуко нарізати часточками, родзинки промити. Очищений імбир тонко нарізати. Всі інгредієнти з'єднати у великій каструлі, поставити на невеликий вогонь і довести до температури 70-75 градусів. Напій не доводити до кипіння. Дати настоятися кілька хвилин, процідити в келихи й подавати до столу.

Медовий

Автор: Polina Kovaleva: Pexels
  У 100 грамах глінтвейну міститься 195 калорій.
У 100 грамах глінтвейну міститься 195 калорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати ароматний обліпиховий чай

Інгредієнти:

червоне напівсухе вино - 1 пляшка

цукор - 3 ст.л.

апельсиновий сік - 1 склянка

апельсин - 1 шт.

лимон - 1/2

яблуко - 1 шт.

мед - 1 ст.л.

гвоздика - за смаком

кориця - 1 ч. л.

червоний пряний перець - за смаком

мускатний горіх - 2/3 ч. л.

кардамон - 1 ч. л.

вода - 1 склянка

Приготування:

У киплячу воду висипати корицю, перець, гвоздику, мускатний горіх, і кардамон. Варити близько 5 хвилин на середньому вогні. Влити пляшку вина і зменшити вогонь. Додати цукор і перемішати. Всипати нарізані часточками апельсина, яблука, лимона. Влити сік апельсина. Прогріти на повільному вогні 15-20 хвилин, поки не зникне піна, що утворилася спочатку. Наприкінці додати ложку меду і розмішати.

Каву можна зварити вдома не гіршу, ніж із кавомашини. Потрібно дотримуватися співвідношення - 7 грамів свіжозмеленої кави на 100 мл води.

Зараз ви читаєте новину «Топ-3 рецепти ароматного глінтвейну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі