четвер, 29 вересня 2016 20:50

Паштет з курячої печінки їдять із крекерами або свіжим хлібом

Паштет з печінки має бути в кожного у холодильнику. Його можна взяти з собою на робот або намастити на крекери і швидко перекусити вдома. Цей рецепт цікавий тим, що сюди додається алкоголь. Він дає паштету цікавий присмак.

Автор: nyam-nyam-5.com
 

Інгредієнти:

800 г свіжої курячої печінки

2 цибуини

1 морква

180 г вершкового масла

1-2 столові ложки коньяк (за бажанням)

мелений чорний перець, мелений мускатний горіх - на кінчику ножа

свіжий хліб або крекери для сервірування

Приготування:

Промийте і очистіть від зайвих плівок курячу печінку. Залиште вершкове масло нагріватися до кімнатної температури.

Розігрійте глибоку сковороду з 2-3 столовими ложками вершкового масла. Додайте дрібно нарізану цибулю і смажте на помірному вогні до м'якості і золотистого кольору (12-15 хвилин).

Натріть на тертці моркву, додайте в сковороду. Перемішайте і смажте овочі разом протягом 8-10 хвилин.

Посуньте смажену цибулю і моркву на одну сторону сковороди, збільште вогонь до середнього і додайте курячу печінку.

Обсмажте її, періодично помішуючи, щоб вона обсмажити з усіх боків, але не пересмажувати, інакше печінка стане схожа на гуму.

Потім приправте сіллю, меленим перцем і меленим мускатним горіхом, добре перемішайте і відставте в сторону, щоб печінка трохи охолола.

Читайте також: 7 універсальних соусів на різний смак та колір

Подрібніть вміст сковороди разом з вершковим маслом блендером. Перемішайте і досоліть за смаком. Додайте 1 або 2 столові ложки коньяку і ще раз перемішайте.

Покладіть паштет в миску, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 1-2 години.

Подавайте зі свіжим хлібом або видавіть з кондитерського мішка на крекери.

Зараз ви читаєте новину «Паштет з курячої печінки їдять із крекерами або свіжим хлібом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі