Паштет з печінки має бути в кожного у холодильнику. Його можна взяти з собою на робот або намастити на крекери і швидко перекусити вдома. Цей рецепт цікавий тим, що сюди додається алкоголь. Він дає паштету цікавий присмак.
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/726/726043_1_w_590_lq.jpg?v=0)
Інгредієнти:
800 г свіжої курячої печінки
2 цибуини
1 морква
180 г вершкового масла
1-2 столові ложки коньяк (за бажанням)
мелений чорний перець, мелений мускатний горіх - на кінчику ножа
свіжий хліб або крекери для сервірування
Приготування:
Промийте і очистіть від зайвих плівок курячу печінку. Залиште вершкове масло нагріватися до кімнатної температури.
Розігрійте глибоку сковороду з 2-3 столовими ложками вершкового масла. Додайте дрібно нарізану цибулю і смажте на помірному вогні до м'якості і золотистого кольору (12-15 хвилин).
Натріть на тертці моркву, додайте в сковороду. Перемішайте і смажте овочі разом протягом 8-10 хвилин.
Посуньте смажену цибулю і моркву на одну сторону сковороди, збільште вогонь до середнього і додайте курячу печінку.
Обсмажте її, періодично помішуючи, щоб вона обсмажити з усіх боків, але не пересмажувати, інакше печінка стане схожа на гуму.
Потім приправте сіллю, меленим перцем і меленим мускатним горіхом, добре перемішайте і відставте в сторону, щоб печінка трохи охолола.
Читайте також: 7 універсальних соусів на різний смак та колір
Подрібніть вміст сковороди разом з вершковим маслом блендером. Перемішайте і досоліть за смаком. Додайте 1 або 2 столові ложки коньяку і ще раз перемішайте.
Покладіть паштет в миску, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 1-2 години.
Подавайте зі свіжим хлібом або видавіть з кондитерського мішка на крекери.
Коментарі