неділя, 28 січня 2024 19:35

Ліниві пельмені на сковороді: швидкий рецепт для вечері всієї сім'ї

Ліниві пельмені на сковороді: швидкий рецепт для вечері всієї сім'ї
Не треба ліпити і вийдуть соковитими: рецепт ледачих пельмені Фото: shuba

Коли нема сил стояти на кухні, щоб приготувати вечерю для усієї сім'ї, рецепт ледачих пельменів на сковороді прийде вам на виручку.

Їх не доведеться ліпити, а тому не приготування не займе багато часу. Але в цих пельменях є все — і фарш, і тісто, але також ще є засмажка, пише shuba.

Рецепт таких пельменів не тільки простий та швидкий, але й неймовірно смачний.

Інгредієнти

Для тіста

Яйця курячі -1 шт.

Борошно пшеничне - 3.5 склянки

Тепла вода - 1 склянки

Сіль - 0.5 ч. л.

Для начинки

М'ясний фарш - 500 г

Сіль - 1 ч. л.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Перець чорний мелений - 0.5 ч. л.

Для зажарки

Морква - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Олія соняшникова - 2 ст. л.

Кетчуп - 1 ст. л.

Як приготувати

У мисці розбийте яйце та додайте теплу воду та сіль. Збийте все добре виделкою до однорідної маси. Частинами всипте борошно, добре перемішуючи після кожної порції доданого борошна.

Коли тісто стане більш густим, замісіть його руками. Також можете підсипати борошно в разі потреби. Тісто поступово почне збиратися в потрібну грудку.

Викладіть борошно на робочу поверхню, присипану борошном. Вимісіть тісто до однорідного стану. Вимішуйте довго, близько 10 хвилин, щоб тісто не прилипало.

Готове тісто накрийте рушником та залиште на столі на 20 хвилин. За цей час у ньому добре розвинеться клейковина і воно стане дуже еластичним та податливим.

Поки приготуйте начинку. Фарш можна брати з будь-якого м'яса. Подрібніть цибулю будь-яким способом — через м'ясорубку або ножем. Додайте її до фаршу, посоліть та поперчіть.

Перемішайте фарш до однорідності. Можна додати трохи води, якщо фарш сухуватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліниві вареники за 10 хвилин: найпростіший рецепт для швидкого сніданку

Розділіть тісто на дві частини. Розкатайте кожну частину на столі в тонкий прямокутний пласт. Присипте стіл борошном у разі потреби. Викладіть на тісто половину начинки й розмажте її тонким шаром, але залишаючи сантиметр із кожного боку.

Скрутіть тісто в тугий рулет з більшої сторони прямокутника. Ножем наріжте рулет, що вийшов, на шматочки завширшки близько 4 см. Аналогічним способом приготуйте другий рулет.

Приготуйте засмажку. Замість кетчупу можна взяти томатну пасту. Наріжте цибулю дрібними кубиками. Моркву помийте та натріть на тертці.

Розігрійте сковорідку та налийте олію, додайте овочі. Підсмажте їх, помішуючи, на маленькому вогні, близько 5-7 хвилин до м'якості. Наприкінці додайте кетчуп або томатну пасту.

Викладіть на засмажку рулетики, розташовуючи їх зрізом вгору. Залийте ліниві пельмені водою так, щоб вона доходила до їхньої середини. Накрийте кришкою сковороду і залиште пельмені варитися на невеликому вогні 20 хвилин.

Готові ліниві вареники подавайте з домашньою сметаною.Напередодні Різдва Христового відбувається Святий вечір ‒ традиційна святкова вечеря. Готують лише пісні страви. Зокрема, господині ставлять на стіл пісні вареники з картоплею, капустою чи чорносливом або вишнями.

Здавна вареники були символами ситості й достатку. Також наші пращури часто говорили, що Господь подарував людині можливість жити на Землі "як вареник у маслі", що означало "вельми добре".

Зараз ви читаєте новину «Ліниві пельмені на сковороді: швидкий рецепт для вечері всієї сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі