понеділок, 08 січня 2024 09:29

Красивий і корисний сніданок: як приготувати оладки зі шпинату

Красивий і корисний сніданок: як приготувати оладки зі шпинату
Кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом оладок зі шпинату Фото: klopotenko.com

Сніданки часто бувають поспішними та простими, але деколи хочеться чогось незвичайного та красивого, як у ресторані.

Там навіть найпростіші оладки виходять якимись ну дуже цікавими. Приміром, ці оладки зі шпинату і колір яскравий мають, і піднімаються просто чудово, і смакують неперевершено навіть із простою сметаною. А якщо подавати їх із якимось соусом або з яєчнею чи підсмаженим беконом поруч – матимете сніданок, що перевершить ресторанні, розповідає кулінар Євген Клопотенко.

Поради

Цю страву можна готувати як із замороженого шпинату, так і зі свіжого – тут це не дуже принципово, позаяк ви готуєте рідке тісто. Наприклад, коли готуєте заливний пиріг зі шпинатом, краще брати свіжу зелень, щоб заморожена не віддала надто багато вологи тісту. Тут же можна сміливо брати заморожений – я готував саме з ним.

До речі, завдяки шпинату оладки мають не тільки класний зелений колір, але й стають кориснішими. Якщо ви чи ваші діти не любите їсти зелень у салатах чи просто так, ця страва чудово розв'язує це питання. Шпинат тут перебивається, тому в самій страві його текстура не відчувається.

Як приготувати оладки із шпинату

Інгредієнти

180 г борошна

2 яйця

200 мл кефіру

150 г шпинату

1 ст.л. олії

½ ч.л. розпушувача

¼ ч.л. солі

30 мл олії для смажіння

Як приготувати

В чашу блендера помістіть усі інгредієнти, окрім олії для смажіння. Якщо використовуєте заморожений, трішки розморозьте його та відіжміть від зайвої вологи. Перебийте інгредієнти до однорідності тіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний сніданок після затяжних застіль: як приготувати ситні млинці з припіком

На велику пательню вилийте 30 мл олії та розігрійте її. Викладайте оладки ложкою та смажте по 2-3 хвилини з кожного боку до легкої скоринки.

Готові оладки подавайте зі сметаною чи іншим соусом. Вони також гарно смакують холодними, тому їх можна покласти у ланчбокс у школу чи офіс.

Після свят залишається багато невикористаних продуктів, з яких можна приготувати не один сніданок, обід чи вечерю. Якщо після свят у вас залишився хліб або батон, ковбаса, яйця та сир, приготуйте цей смачний і легкий сніданок.

Робити майже нічого не потрібно — просто зафарширувати хліб начинкою та запекти.

Зараз ви читаєте новину «Красивий і корисний сніданок: як приготувати оладки зі шпинату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі