неділя, 05 листопада 2023 03:45

Картопляне варення готують зі спеціями. Тонкощі рецепту

Картопляне варення готують зі спеціями. Тонкощі рецепту
Варення з картоплі готують з ромом та спеціями Фото: informator

Варенням з фруктів нікого не здивуємо. Навіть - з кульбаби чи кабачків. А справді унікальним смаком здивує варення з картоплі.

Gazeta.ua пропонує цікавий і водночас простий рецепт варення з картоплі та ромом.

Інгредієнти:

330 г. картоплі

250 г. цукру

10 г. ванільного цукру

80 г. води

20 мл. рому

По 1 ч.л. імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.

Як приготувати

Картоплю вимийте, почистіть і відваріть до готовності. Ще гарячою потовчіть. Має вийте однорідне пюре.

Цукор розчиніть у воді. Доведіть до кипіння. Вийде сироп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийде смачною та ароматною: секрети приготування вареної картоплі

Картопляне пюре додайте до сиропу, що закипів. Туди ж вкиньте спеції, ванільний цукор по рецепту.

Зменшіть вогонь до мінімуму. Постійно помішуйте приблизно 15 хв.

За хвилину до кінця додайте ром і зніміть варення з вогню. Розкладіть в стерилізовані банки. Закрутіть, переверніть банки та дайте охолонути.

Варення – смачні і ароматні ласощі, які можна приготувати з різних фруктів і ягід. При цьому важливо зберегти смак продукту, його корисні якості та не зіпсувати ємність для приготування.

Найкраще використовувати посуд з товстим і рівним дном, щоб рівномірно розподіляти тепло і запобігати пригоранню. Тефлон, посуд з нержавіючої сталі, емальована каструля або мідний таз – всі вони підходять для цієї мети.

Зараз ви читаєте новину «Картопляне варення готують зі спеціями. Тонкощі рецепту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі