Ідеальну шаурму легко приготувати вдома.
Головне слідувати точності рецепту.
Фудблогер Алекс Міль зібрав в один рецепт усі актуальні поради, як зробити найсмачнішу домашню шаурму.
Повторіть її в точності і смак фастфуду здивує.
На дві порції треба:
2 лаваші
400г філе стегна
80г пекінки(або капусти)
100г моркви по-корейськи
60г помідору
80г тертого сиру
12г олії
сіль, перець, паприка, хмелі-сунелі.
Для соусу
2 ст. л майонезу +2 ст. л кетчупу +2 ст. л сметани +5 г сушеного часнику +80 г маринованих огірків
Час приготування: 45хв
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Як приготувати:
Важливо обрати хороший лаваш, не перегнутий та не пересушений, щоб він в процесі скручування, не порвався.
Найсмачніше м'ясо для шаурми це стегно курки. Додаємо до нього сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі. Вливаємо олію та руками перемішуємо. Обсмажуємо на сковорідці по 4-5 хв з обох боків і дрібно нарізаємо.
"Найсмачніший із тих що я готував соусів це суміш майонезу, кетчупу, сметани. Все беремо в рівній кількості. Додаємо трішки сушеного часнику і натертих маринованих огірочків. Вимішали і готово", - каже фудблогер.
Помідори краще брати без м'якоті, щоб шаурма не потекла.
Щоб швидко підготувати моркву по-корейськи треба до тертої моркви додати трішки олії і суміш спецій "до моркви по-корейськи". Не ідеально, але не менш смачно.
Наріжте пекінку чи капусту. В жодному разі не беріть салат, айсберг чи синю капусту, бо вони прив'януть.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно посмажити карася, щоб не подавитись кісткою
Натріть сир. З ним смачніше, ніж без нього.
Тепер лаваш змастіть соусом. Викладіть на соус м'ясо, пекінку, помідор, моркву, тертий сир, і зверху ще трішки соусу.
З обох боків підігніть краї і скрутіть. Покладіть на гриль чи суху сковорідку, щоб лаваш підрум'янився, а сир - розплавився. Ідеальна домашня шаурма - готова.
Соус, яким потрібно змащувати тісто, – невід'ємний інгредієнт для приготування піци. Часто хазяйки використовують кетчуп. Однак, такий жест – груба помилка.
Натомість знамениті кулінари радять використовувати томатну пасту або пюре з томатів з додаванням ароматних трав та спецій.
Коментарі