субота, 02 вересня 2023 17:29

Як приготувати ідеальну шаурму вдома

Як приготувати ідеальну шаурму вдома
Ідеальну домашню шаурму готують 45 хвилин Фото: instagram

Ідеальну шаурму легко приготувати вдома.

Головне слідувати точності рецепту.

Фудблогер Алекс Міль зібрав в один рецепт усі актуальні поради, як зробити найсмачнішу домашню шаурму.

Повторіть її в точності і смак фастфуду здивує.

На дві порції треба:

2 лаваші

400г філе стегна

80г пекінки(або капусти)

100г моркви по-корейськи

60г помідору

80г тертого сиру

12г олії

сіль, перець, паприка, хмелі-сунелі.

Для соусу

2 ст. л майонезу +2 ст. л кетчупу +2 ст. л сметани +5 г сушеного часнику +80 г маринованих огірків

Час приготування: 45хв

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Алекс Міль. СМАЧНІ РЕЦЕПТИ (@mil_alexx)

Як приготувати:

Важливо обрати хороший лаваш, не перегнутий та не пересушений, щоб він в процесі скручування, не порвався.

Найсмачніше м'ясо для шаурми це стегно курки. Додаємо до нього сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі. Вливаємо олію та руками перемішуємо. Обсмажуємо на сковорідці по 4-5 хв з обох боків і дрібно нарізаємо.

"Найсмачніший із тих що я готував соусів це суміш майонезу, кетчупу, сметани. Все беремо в рівній кількості. Додаємо трішки сушеного часнику і натертих маринованих огірочків. Вимішали і готово", - каже фудблогер.

Помідори краще брати без м'якоті, щоб шаурма не потекла.

Щоб швидко підготувати моркву по-корейськи треба до тертої моркви додати трішки олії і суміш спецій "до моркви по-корейськи". Не ідеально, але не менш смачно.

Наріжте пекінку чи капусту. В жодному разі не беріть салат, айсберг чи синю капусту, бо вони прив'януть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно посмажити карася, щоб не подавитись кісткою

Натріть сир. З ним смачніше, ніж без нього.

Тепер лаваш змастіть соусом. Викладіть на соус м'ясо, пекінку, помідор, моркву, тертий сир, і зверху ще трішки соусу.

З обох боків підігніть краї і скрутіть. Покладіть на гриль чи суху сковорідку, щоб лаваш підрум'янився, а сир - розплавився. Ідеальна домашня шаурма - готова.

Соус, яким потрібно змащувати тісто, – невід'ємний інгредієнт для приготування піци. Часто хазяйки використовують кетчуп. Однак, такий жест – груба помилка.

Натомість знамениті кулінари радять використовувати томатну пасту або пюре з томатів з додаванням ароматних трав та спецій.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати ідеальну шаурму вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі