четвер, 26 вересня 2024 11:32

Зерна відібрані вручну, але для суші не годяться: чим особливий найдорожчий у світі сорт рису

Зерна відібрані вручну, але для суші не годяться: чим особливий найдорожчий у світі сорт рису
Назвали найдорожчий у світі рис Фото: pinterest

Kinmemai Premium - це колекція кустарного рису, зібраного вручну, яка є рекордсменом Книги рекордів Гіннеса як найдорожчий у світі рис. Його вартість 109 доларів за кілограм.

Рис є одним із найпоживніших, але доступних продуктів на Землі, але якщо ви шукаєте винятковий вибір деяких із найкращих у світі сортів рису, шукайте не далі, ніж Kinmemai Premium, пише Oddity Central.

Чим особливий рис Kinmemai Premium

Цей ексклюзивний вибір рису, виробленого японською рисовою корпорацією Toyo, включає вручну відібрані зерна п'яти сортів японського рису, які витримуються протягом шести місяців за власною технологією шліфування рису, розробленою компанією понад 17 років тому. Кажуть, що рис Kinmemay Premium має вищу поживну цінність порівняно зі звичайним рисом, а також чудовий горіховий смак. Самі зерна також виглядають як крихітні діаманти завдяки запатентованому процесу полірування, який видаляє лише неїстівний шар воску.

Цей рис може похвалитися неперевершеною поживною цінністю, оскільки містить у 6 разів більше ліпополісахаридів (ЛПС) - природного підсилювача імунної системи, який допомагає підтримувати здоров'я і боротися з хворобами, ніж звичайний білий рис, а також в 1,8 рази більше клітковини і в сім разів більше вітаміну B1. Він нешліфований, тобто його не потрібно мити перед приготуванням, і має унікальний аромат та солодкий смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чим не можна їсти рис: п'ять продуктів

Зерна рису Kinmemai Premium, до складу якого входять такі цінні сорти рису, як Koshihikari та Pikamaru, відбираються вручну фахівцями корпорації Toyo, а фермерам платять приблизно у вісім разів більше за звичайну ціну, щоб вони обирали лише найкращі зерна. Це частково пояснює шалено високу ціну найдорожчого в світі рису.

Рекламований як "найкращий у світі рис", Kinmemai Premium продається у 140-грамових пакетах за ціною близько 120 доларів за кілограм. 2016 року він встановив світовий рекорд "найдорожчого рису" з ціною $109 за кілограм, але відтоді інфляція підняла ціну ще більше. Спочатку доступний лише для японського ринку, Kinmemai Premium тепер продається і в Сінгапурі.

Що готують з найдорожчого рису

Рис не підходить для приготування суші, оскільки в ньому бракує необхідного крохмалю. Щоб повністю оцінити його солодкий, горіховий смак, рекомендується використовувати його для простих японських страв, таких як охадзуке та тамаго каке гохан.

Рис - універсальний інгредієнт, який використовується в багатьох кухнях світу для приготування різних страв: суші, плов, ризото, молочні каші, паелья, пудинги та навіть десерти.

Від правильного вибору виду рису залежить смак і консистенція страви. Фудблогерка Ольга Рябенко, яка є суперфіналісткою Мастер Шеф, розповіла про найпопулярніші та найцікавіші види рису.

Зараз ви читаєте новину «Зерна відібрані вручну, але для суші не годяться: чим особливий найдорожчий у світі сорт рису». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі