середа, 25 вересня 2024 21:55

У "Слузі народу" зробили заяву про мобілізацію чоловіків за 50 років

У "Слузі народу" зробили заяву про мобілізацію чоловіків за 50 років
Федір Веніславський - член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Фото: detector.media

Народний депутат від "Слуга народу" Федір Веніславський підтвердив, що діє директива, яка дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням.

Про це повідомили Liga.net.

Веніславський підтвердив, що у директиві Командування Сухопутних військ, про яку раніше писав нардеп від "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, є положення, яке обмежує мобілізацію чоловіків віком 50-60 років, пише Liga.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повістки надсилатимуть поштою: Кабінет міністрів ухвалив рішення

За словами Веніславського, такий підхід - загальна позиція військового керівництва.

Після 50 років призиваються лише ті, хто має дефіцитні військово-облікові спеціальності, повідомив нардеп. Окреме мобілізаційне розпорядження видає Генеральний штаб Збройних сил України.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Цього тижня Гончаренко заявив, посилаючись на Командування Сухопутних військ, що призов на військову службу громадян віком від 18 до 25 років, які отримували статус "обмежено придатний", буде за письмовою згодою. Також нардеп заявив, що "чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими за окремим мобілізаційним розпорядженням".

Зараз ви читаєте новину «У "Слузі народу" зробили заяву про мобілізацію чоловіків за 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі