пʼятниця, 07 вересня 2012 13:24

До картопляних котлет з креветками додають майоран
9

Фото: фото: Катерина БОРІСОВА

Дуже смачні вийшли котлети з креветками, навіть і не думала, що такі цікаві вийдуть, - каже студентка коледжу харчової промисловості Інна Думач.

"Люблю експериментувати. Вишукую цікаві рецепти в інтернеті, дещо їх корегую на свій смак, і виходять незвичні страви. Котлети з креветками роблю 40 хвилин, печуться в газовій старенькій духовці теж стільки ж часу. Мала б нову, де можна градуси виставляти, можна було б і за хвилин 15 спекти".

Варить кілограм картоплі у підсоленій воді, зливає воду, додає 1 яйце, 2 столові ложки борошна, протирає та ставить охолоджувати. Тим часом дрібненько нарізає 1 цибулину, додає сіль та перець. Окремо 250 грамів варено-морожених креветок заливає теплою водою. Від трьох середніх помідорів відділяє м'яку частину, те, що твердіше ріже маленькими кубиками. 200 грамів сиру розділяє на дві частини. Половинку нарізає дрібними кубиками, іншу частину – тре великою теркою.

"У рецепті в інтернеті замість помідорів був червоний солодкий перець. Оскільки мій хлопець перцю не любить, вирішила замінити цей інгредієнт помідорами", - зазначає господиня.

З остудженої картоплі робить подовгасті котлети товщиною півтора сантиметра. Розкладає на велику форму для запікання. Кожну котлету посипає перцем та майораном. Зверху викладає шар креветок, порізаний кубиками твердий сир, цибулю, помідори.

"Можна страву ще злегка поперчити та посолити перед запіканням. Хто любить гострі страви, тому ця порада пригодиться".

Посипає тертим сиром та ставить у духовку.

"Думаю, тертим сиром варто було посипати готову страву в тарілці, було б красивіше, але вже пізно. Також можна страву прикрасити зеленню", - доповнює дівчина.

Подає до столу в тарілці по одній котлеті. Вони вийшли досить великими.

"Хлопець двома наїдається, мені одної вистачає. Котлети на смак дещо схожі на піцу з креветками, цибулька виходить хрумка і незвична, що робить смак страви цікавим".

Загалом у великій деці помістилось 9 котлет.

Зараз ви читаєте новину «До картопляних котлет з креветками додають майоран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі