вівторок, 11 жовтня 2016 14:15

Для десерту "Три шари" варять нугу із горіхами

Для десерту "Три шари" варять нугу із горіхами
Фото: vk.com/recepteka

Цей хрусткий десерт нагадує Твікс. Його пісочну основу покривають нугою з горіхами. Зверху поливають розтоплений чорний шоколад. Випічка зроблена своїми руками завжди виходить смачнішою, ніж купована. До того ж, якщо вона з улюбленими горіхами та карамельним присмаком.

Інгредієнти:

Для коржа:

100 гр маргарину або вершкового масла

100 гр цукру

200 гр борошна

Для нуги:

100 гр обсмажених горіхів (фундук, волоські, мигдаль)

100 гр вершкового масла

50 мл води

100 гр цукру

Сік ½ лимона

150 мл згущеного молока

200 гр шоколаду чорного

Приготування:

Крижаний маргарин розтерти руками з цукром і борошном в крихту.

Викласти крихту в форму для випічки 28 см в діаметрі, утрамбувати і охолодити 20 хвилин

Потім відправити в духовку на 25-30 хвилин при 180 гр - корж повинен зарум'яниться. потім охолодити

У ковшику змішати цукор і воду і довести до кипіння

Додати масло, згущене молоко і сік лимона, перемішати і варити 20 хвилин до загустіння

В кінці додати обсмажені горіхи - у мене фундук, перемішати і остудити

Вилити нугу на корж і розподілити по ньому рівним шаром

Читайте також: Ніжне печиво "Ґудзики" має незвичайну форму

Шоколад розтопити і полити їм нугу, прибрати в холодильник або навіть в морозилку застигати

Печиво нарізати на трикутники і подавати.

Зараз ви читаєте новину «Для десерту "Три шари" варять нугу із горіхами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі