![Для десерту "Три шари" варять нугу із горіхами](https://static.gazeta.ua/img/cache/preview/728/728214_w_300_lq.jpg?v=0)
Цей хрусткий десерт нагадує Твікс. Його пісочну основу покривають нугою з горіхами. Зверху поливають розтоплений чорний шоколад. Випічка зроблена своїми руками завжди виходить смачнішою, ніж купована. До того ж, якщо вона з улюбленими горіхами та карамельним присмаком.
Інгредієнти:
Для коржа:
100 гр маргарину або вершкового масла
100 гр цукру
200 гр борошна
Для нуги:
100 гр обсмажених горіхів (фундук, волоські, мигдаль)
100 гр вершкового масла
50 мл води
100 гр цукру
Сік ½ лимона
150 мл згущеного молока
200 гр шоколаду чорного
Приготування:
Крижаний маргарин розтерти руками з цукром і борошном в крихту.
Викласти крихту в форму для випічки 28 см в діаметрі, утрамбувати і охолодити 20 хвилин
Потім відправити в духовку на 25-30 хвилин при 180 гр - корж повинен зарум'яниться. потім охолодити
У ковшику змішати цукор і воду і довести до кипіння
Додати масло, згущене молоко і сік лимона, перемішати і варити 20 хвилин до загустіння
В кінці додати обсмажені горіхи - у мене фундук, перемішати і остудити
Вилити нугу на корж і розподілити по ньому рівним шаром
Читайте також: Ніжне печиво "Ґудзики" має незвичайну форму
Шоколад розтопити і полити їм нугу, прибрати в холодильник або навіть в морозилку застигати
Печиво нарізати на трикутники і подавати.
Коментарі