середа, 02 серпня 2023 14:15

Чотири поради дієтолога, як вибрати корисну піцу

Чотири поради дієтолога, як вибрати корисну піцу
Фото: pixabay

Піцу вважають традиційною італійською повноцінною стравою.

Але дехто думає, що це "сміттєва їжа" і вона не корисна.

Її поживність залежить від наповнення, говорить в Instagram дієтолог Сніжана Ворошилова.

Якщо почитати історію піци, то спочатку це була цілком здорова їжа: борошно твердих сортів пшениці, сіль, вода, оливкова олія і начинка.

В начинку завжди йшли томати, пряні трави (орегано, базилік), сир моцарела або пармезан, каперси, оливки, анчоуси, морепродукти або ветчина, гриби та томатний соус.

"Збалансована піца з нормальних складових існує. Все залежить від начинки. Наприклад, замість ковбаски можна покласти тунець, індичку або курку. Я люблю Тосканську на тонкому тісті, беремо подвійні томати та шпинат. А ще додаємо ананас", - каже Сніжана Ворошилова.

Дієтолог дає чотири поради як обрати корисну піцу.

При замовленні змінюйте складові: додавайте подвійні томати, змінюйте ковбасу на курку, або телятину. Додавайте солодкий перець, гриби, або інші складові, яких не вистачає на ваш смак.

Обирайте піцу на тонкому тісті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Помпеях знайшли стародавню фреску із зображенням піци

Не беріть варіанти з ковбасою, беконом, шинкою, сардельками, картоплею фрі

Якщо піца не містить томатів, овочів, зелені - додавайте додатково. Томатами піцу не зіпсуєш.

"Домашня піца краще? Це також залежить від того, з чого ви її приготуєте. Інколи не краще, а ви просто витрачаєте час, краще б позаймалися спортом", підсумувала .

Всі рецепти яєчні дуже схожі між собою. У складі - яйця та різні овочі.

Урізноманітнити цю страву можна сиром і подати у вигляді піци. Це просто, швидко та щось нове у ваших сніданках.

Зараз ви читаєте новину «Чотири поради дієтолога, як вибрати корисну піцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі