неділя, 17 липня 2016 13:45

Буженину запікають з квасом та пряними спеціями

Соковите та ароматне м'ясо підходить як для святкового столу, так і для буденного. На приготування цієї смачної страви не потрібно витрачати багато сил та часу. Просто м'ясо завчасно замаринувати у квасі. Він карамелізує буженину і вона стане пікантною завдяки поєднанню ще часнику та гвоздики.

Автор: vk.com/i.cook
 

Інгредієнти:

Свинина (шматок з невеликим шаром жирку) - 800-1000 г

Квас - 0,5 л

Цибуля - 1 шт.

Лавровий лист - 3-4 шт.

Гвоздика - 7-10 зірочок

Запашний перець - 7-10 горошин

Чорний перець - 7-10 горошин

Часник - 1 головка

Сіль за смаком

Приготування:

Маринувати м'ясо потрібно 1-2 доби.

У керамічний посуд покласти шматок свинини. Додати кільця цибулі, лавровий лист, гвоздику, запашний і чорний перець.

Залити квасом, закрити кришкою і поставити в холодне місце.

Через добу м'ясо вийняти з маринаду,забрати цибулю і спеції.

Потім верх з жирком надрізати в вигляді решітки. Натерти сумішшю подрібненого часнику і солі.

Покласти в форму для запікання.

До м'яса додати цілі картоплини і полити оливковою олією.

Читайте також: На гарнір до соковитого шніцеля подають салат зі шпинату та селери

Налити трохи квасу з маринаду. Накрити фольгою і поставити в гарячу духовку (температура 180 ° C) на 40 хвилин.

Потім фольгу зняти. М'ясо і картоплю полити соком, що виділився і жиром.

Збільшити температуру до 200 ° C і ще 10 хвилин запікати.

Зараз ви читаєте новину «Буженину запікають з квасом та пряними спеціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі