субота, 13 січня 2024 14:01

Буде смачно і ситно: п'ять варіантів страв на вечерю

Буде смачно і ситно: п'ять варіантів страв на вечерю
П'ять ідей смачних страв, які точно сподобаються вашим рідним. Фото: tsn.ua

Кожна господиня та господар хочуть нагодувати близьких смачною і ситною вечерею. І щовечора виникає питання, що ж такого приготувати, аби рідні лишилися задоволеними.

П'ять ідей страв, які точно сподобаються, пропонує "С".

Свинячі стейки з яблуками

Для приготування цієї ситної страви краще обрати міцні і кисло-солодкі яблука.

Інгредієнти:

- біле вино - 50 мл;
- сіль, перець на смак;
- великі яблука - два штуки;
- цукор - одна столова ложка;
- мелений імбир на кінчику ножа
- свинина (стейки) - чотири штуки;
- рослинна олія - дві столові ложки;
- лимонний сік - одна столова ложка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від оригінального до веганського ‒ п'ять рецептів Олів'є

Спосіб приготування

1. Очистьте яблука від шкірки і серцевини, наріжте тонкими шматками і збризніть лимонним соком.

2. Посмажте стейки. Спочатку м'ясо потрібно посолити і поперчити, потім обсмажити на олії до золотистого кольору.

3. Соус. Очищені яблука, яблука, імбир, цукор, біле вино поміщаємо до сотейника і тушкуємо на невеликому вогні 5 хв.

4. Подавати стейки з яблучним соусом та улюбленим гарніром.

Чахохбілі

Національна грузинська страва, різновид м'ясного рагу. Раніше його готували виключно з фазана, але з часом стали робити з будь-якої домашньої птиці.

Інгредієнти:

- цибуля - одна штука;
- морква - одна штука;
- помідори - три штуки;
- часник - п'ять зубків;
- зерна граната - 5 г;
- сіль, перець на смак;
- курка - одна-дві тушки;
- волоські горіхи - 10 штук;
- цукор - одна столова ложка;
- зелень кінзи - дві столові ложки;
- прянощі - одна-дві столові ложки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий, гострий, запашний - військовий із передової поділився найкращим рецептом "бандерівського" бограча

Спосіб приготування

1. Курку розділіть на шматки середнього розміру і обсмажте на сковорідці без додавання масла.

2. Цибулю і моркву дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору.

3. Помідори нарізати дрібно, посолити, всипати цукор і злегка їх розім'яти. Перекласти помідори в сотейник, поставити на вогонь і додати обсмажені цибулю і моркву.

4. Додайте обсмажену курку, перемішайте і протушкуйте кілька хвилин.

5. Додати кінзу і часник. Всипати волоські горіхи і сухі спеції. Чахохбілі перекласти в глибокий посуд і прикрасити зернами граната.

6. Подавати з улюбленим гарніром.

Запечена риба дорада у фользі з цибулею

Дораду, запечену у фользі з помідорами і цибулею, можна подавати разом з овочевим салатом або картопляним гарніром.

Інгредієнти:

- лимон - один-дві штуки;
- помідори - одна-дві штуки;
- дорада - одна штука (400 г);
- червона цибуля - одна штука;
- ріпчаста цибуля - одна штука;
- зелений базилік для прикраси;
- оливкова олія, сіль, перець на смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ-сухпайок: назвали простий рецепт улюбленої страви

Спосіб приготування

1. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, томати - тонкими кругами.

2. Маринуйте дораду, натираючи її чорним перцем і сіллю. Поміщаємо всередину риби білу частину зеленої цибулі.

3. З фольги згортаємо конверт. На дно конверта кладемо помідори і цибульні півкільця, потім рибу і накриваємо її пір'ям зеленого лука.

4. Дораду збризкуємо оливковою олією і лимонним соком, щільно закриваємо конверт.

5. У розігріту до 180℃ духовку ставимо рибу приблизно на 40 хв. Для подачі прикрашати зеленим базиліком.

Смажений рис зі свининою

Економічний та смачний варіант вечері в китайському стилі.

Інгредієнти:

- свинина - 225 г;
- яйця - два штуки;
- морква -дві штуки;
- варений рис - 400 г;
- зелена цибуля - один пучок;
- рубаний часник - один зубчик;
- рисовий оцет - дві столові ложки;
- імбир тертий - одна чайна ложка;
- рослинне масло - дві столові ложки;
- соєвий соус - дві столові ложки + 1/4 чайні ложки;
- заморожений зелений горошок - одна-дві склянки.

Спосіб приготування

1. У великій сковороді нагріти одну столову ложку олії на сильному вогні.

2. У невеликій мисці злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу.

3. Додати яйця в сковороду і перемішати. Готувати без перемішування протягом хвилини. Потім скласти в рулет за допомогою кухонної лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками шириною 1 см.

4. Протягом 30 с обсмажувати часник, імбир і білу частину зеленої цибулі в воке. Якщо немає, то у великій сковороді. Після додаємо свинину і смажимо її, розбиваючи м'ясо дерев'яною ложкою, поки воно не приготується.

5. Додаємо моркву, горох і раніше приготований рис і перемішуємо.

6. Виливаємо дві столові ложки соєвого соусу, оцет, додаємо приготоване яйце і готуємо, постійно помішуючи, близько 2 хв. Посипаємо рубаним зеленою цибулею і подаємо на стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як краще готувати смалець та чим він корисний ‒ поради

Спагеті Болоньєзе від Джеймі Олівера

Болоньєзе - італійський м'ясний соус у вигляді рагу. Подається з різними видами пасти.

Інгредієнти:

- спагеті - 500 г;
- часник - два зубки;
- цибуля - одна штука;
- сир пармезан на смак;
- в'ялені помідори - 280 г;
- червоне вино - 200 мл;
- яловичий фарш - 500 г;
- свіжий розмарин - дві гілки;
- консервовані помідори - 400 г;
- оливкова олія - ​​дві столові ложки;
- копченого бекону з прошарками жиру - шість шматків.

Спосіб приготування

1. Смажимо бекон холодного копчення з прожилками. У глибоку сковорідку наливаємо одну столову ложку оливкової олії і обсмажуємо шість шматків м'яса.

2. Потім рубаємо листя розмарину на дрібні шматочки і додаємо до бекону. Після додаємо нарізану цибулю і часник. Постійно все перемішуємо приблизно 5 хв.

3. Додаємо фарш. Розбийте грудочки дерев'яною ложкою для того, щоб фарш краще перемішався з іншими інгредієнтами.

4. Виливаємо вино в сковорідку. Поки страва готується, все вино випарується. Додаємо консервовані помідори до фаршу, перемішуємо. Помідори розчавіть ложкою.

5. Викладаємо в'ялені помідори в кухонний комбайн і подрібнюємо їх. Отримане викладіть в сковорідку і перемішайте.

6. Накрийте сковороду кришкою і поставте в розігріту до 180℃ духовку приблизно на 1 год. Зніміть кришку через 30 хв. Якщо рагу виглядає сухим, додайте трохи води.

7. Для страви можна вибрати будь-який вид макаронів, але найчастіше Болоньєзе подають зі спагеті. Після того, як вони зваряться, додаємо кілька ложок соусу і перемішуємо.

8. Збризніть оливковою олією для того, щоб макарони не злиплися. Розкладіть пасту по тарілках, зверху додайте хорошу ложку Болоньєзе. Натріть сир Пармезан прямо на готову страву.

Щоб забезпечити організм мікроелементами й не допустити накопичення шкідливих речовин, дієтологи рекомендують максимально урізноманітнювати раціон. Також фахівці з харчування наполягають, що є продукти, надмірне вживання яких може негативно вплинути на здоров'я. Експерти виділили п'ять продуктів, які не варто їсти щодня.

Зараз ви читаєте новину «Буде смачно і ситно: п'ять варіантів страв на вечерю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі