неділя, 11 вересня 2022 15:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Гарячий, гострий, запашний – військовий із передової поділився найкращим рецептом "бандерівського" бограча
4

Прикордонники із Закарпаття, які нині боронять Україну від російських агресорів на півночі, навіть на фронті не забувають про закарпатські звичаї та кухню.

У невеличкі перерви між виконанням службових і бойових завдань вони охоче частують побратимів з інших регіонів відмінним закарпатським бограчем. Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби України.

Готують закарпатці також запашний банош або ситний рокот-крумплі.

Прикордонники із Закарпаття, які нині боронять Україну від російських агресорів на  півночі, навіть на фронті не забувають про закарпатські звичаї та кухню
Фото: dpsu.gov.ua
Прикордонники із Закарпаття, які нині боронять Україну від російських агресорів на  півночі, навіть на фронті не забувають про закарпатські звичаї та кухню
Прикордонники із Закарпаття, які нині боронять Україну від російських агресорів на  півночі, навіть на фронті не забувають про закарпатські звичаї та кухню
Прикордонники із Закарпаття, які нині боронять Україну від російських агресорів на  півночі, навіть на фронті не забувають про закарпатські звичаї та кухню

"Кому пощастило побувати на Закарпатті, той добре пам'ятає незрівнянний смак закарпатського бограча. Гарячий, гострий, запашний – це про найвідомішу закарпатську страву, без якої не обходиться жодний виїзд на природу", – зазначають прикордонники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сири на всі смаки й медове задоволення – що потрібно знати про гастротури на Закарпатті

ДПСУ показала відео, на якому прикордонники розповідають і показують, як правильно приготувати "бандерівський" бограч "із житомирським акцентом".

"Потрібні смачнючі овочі, які можуть вирости лише на родючій українській землі. Тоненько нарізаємо українське бандерівське сало, яке можуть дати лише вгодовані українські свині. Обсмажуємо та додаємо ситне українське м'ясо. З усією лютою ненавистю до клятих москалів нарізаємо цибулю і обсмажуємо її в жирі. Кубиками нарізаємо моркву і додаємо овочі. Заливаємо бульйон. Годинку тушкуємо. І мрійливо гадайте: скільки за цю годинку знищено російської техніки та самих москалів. Додаємо спеції та часничку. І чекаємо, доки наш справжній закарпатський бограч доводиться", – розповів прикордонник.

Український прикордонник та шеф-кухар Вадим Закладний поділився рецептом запечених яблук з медом та горіхами. Чоловік готує їх для побратимів на передовій. Відео оприлюднила Держприкордонслужба в Telegram.

Прикордонники зводять довкола Слов'янська масштабну лінію оборони. Це допоможе зупинити спроби штурму міста.

Зараз ви читаєте новину «Гарячий, гострий, запашний – військовий із передової поділився найкращим рецептом "бандерівського" бограча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі