четвер, 23 лютого 2023 01:50

Як краще готувати смалець та чим він корисний ‒ поради

Як краще готувати смалець та чим він корисний ‒ поради
Смалець полюбляють у багатьох країнах світу. Фото: hozjain.ua

Смалець полюбляють не лише в Україні. Це ‒ один з найпоширеніших продуктів у багатьох країнах світу.

Фактично це ‒ жир, витоплений з сала. Часто використовують кишковий жир. Це надає смальцю специфічний запах і присмак. Кілька порад щодо того, як правильно готувати смалець, зібрала Gazeta.ua.

Спочатку потрібно на швидкому вогні розігріти каструлю. Модна додати трохи води. Далі шматочки сала обсмажують, помішуючи протягом перших 15 хвилин. Не потрібно каструлю накривати кришкою. Накрити вже можна після закипання. Потрібно також зменшити вогонь й помішувати через кожні 30-40 хв до повного витоплювання жиру.

Можна також позбутися неприємного запаху смальцю. Для цього жир перед тим, як почати його топити на плиті, потрібно вимочити. Тримати його у воді слід від 12 годин до двох діб. Окрім запаху це прибере й залишки крові. Попередньо воду можна підсолити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ-сухпайок: назвали простий рецепт улюбленої страви

Смалець полюбляють як ситне доповнення до швидкої закуски. Його просто намазують його на хліб, посипаючи зверху цибулею або зеленню. Модна використовувати смалець для смаження м'яса або овочів.

Смалець ‒ один з небагатьох продуктів, які можна зберігати кілька років. Але важливо пам'ятати, що свинячий смалець може зберігатися кілька місяців в холодильнику. А в морозилці його можна тримати набагато довше.

Цей продукт не тільки смачний, а й корисний. Його широко використовує народна медицина. Здавна смальцем лікують застуду, кашель та бронхіт. Іноді теплий смалець прикладають до грудей як компрес. А ще його використовують для захисту від обморожень ‒ жиром змащують шкіру на відкритих ділянках.

Смалець також багатий на вітамін B4, тому впливає на білковий і жировий обмін, зміцнює судини й допомагає роботі серця. При помірному вживанні він також корисний для печінки.

Застарілий жир у духовці – одна з найскладніших проблем на кухні. Але це тільки на перший погляд. Є чимало засобів, які завжди під рукою, якими нескладно відчистити духовку. Основні з них зібрала Gazeta.ua.

Жир та нагар на сковорідці ‒ одна з найбільших кухонних проблем. Впоратись із нею можна за допомогою дорогих найновіших засобів. Але є й кілька простих і перевірених методів. Поради, як легко й швидко очистити сковорідку зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як краще готувати смалець та чим він корисний ‒ поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі