вівторок, 26 липня 2016 11:49

Яскраво-червоне запечене курча тандурі подають з м'ятним йогуртом

В індійській кухні є багато пікантних страв з курей, баранини та свинини. Для приготування страв на вугіллі використовуються різноманітні конструкції, найпопулярнішими з яких є мангал, барбекю і гриль. Крім того, сьогодні все більшу популярність набирає середньоазіатська піч під назвою "тандир". Температура всередині неї 480 ° С і вище. Завдяки цьому їжа готується дуже швидко. В тандирі крім смаження їжа неминуче піддається і процесу копчення. Причина не тільки в дровах, але і в жирі і соці, які капають на розжарене вугілля.

Перш, ніж запекти курча в тандирі, його маринують в йогурті і гострій суміші прянощів на основі перцю чилі. В результаті чого, воно виходять яскраво-червоними. В Індії до такого курчати обов'язково подають рис і пшеничні коржики.

Автор: vk.com/valioclub
 

Інгредієнти:

для маринаду:

Йогурт без наповнювача - 1½ склянки

Олія - ​​2 ст. л.

Цибуля - ½ шт.

Лимонний сік - 1½ ст. л.

Корінь імбиру - 2 ч. л натертого

Часник - 5 зубчиків

Гараму масала - 3 ч. л

Куркума: 1 ч. л

Кмин - 2 ч. л

Коріандр мелений - 2½ ч. л

Кайєнський перець - 2 ч. л

Паприка - 2 ч. л

Сіль - 1 ч. л

Чорний перець за смаком

Курячі ніжки - 8 шт. (1,2 кг)

М'ятний йогурт:

Йогурт без наповнювача - ¾ склянки

Свіжа м'ята - 2 ч. л дрібно нарізаною

Лимонний сік

Сіль і перець за смаком

Приготування:

Для маринаду змішати йогурт з натертими на тертці імбиром, часником та дрібно нарізаною цибулею. Заправити сіллю, лимонним соком, іншими спеціями.

Якщо колір маринаду недостатньо червоний - додати паприку або харчовий барвник.

Полити шматки курчати шаром цього маринаду. Покласти в пакет або контейнер, і залишити маринуватися в холодильнику на 3 години.

Розігріти духовку до 180 градусів. Шматки курчати краще запікати на решітці (сік повинен стікати).

Готувати 20 хвилин. Потім вийняти решітку, перевернути шматки і помастити маринадом. Запікати ще 10 хвилин.

Вийняти курча з духовки на решітці і збризнути оливковою олією. Запікати до готовності 10-15 хвилин.

Читайте також: Шашлик з кролячого м'яса поливають лимонним соком

Для приготування м'ятного йогурту дрібно порізати м'яту і змішати з йогуртом. Посолити і поперчити за смаком.

Дістати курча з духовки. Дати постояти хвилин 5 перед подачею.

Подавати разом з м'ятним йогуртом, прикрасивши страву шматочками лимону і гілочками кінзи.

Зараз ви читаєте новину «Яскраво-червоне запечене курча тандурі подають з м'ятним йогуртом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі