четвер, 08 серпня 2024 10:29

Як приготувати поживні котлети з баклажанів та м'яса: смачний рецепт для всієї родини

Як приготувати поживні котлети з баклажанів та м'яса: смачний рецепт для всієї родини
Соковиті котлети з баклажанів та м'яса: рецепт, який підкорить усіх Фото: pinterest

Є безліч рецептів з баклажанів. Але в сезон дозрівання цього овоча, приготуйте з них котлети. Їх смак здивує кожного і нікого не лишать байдужими.

Для дітей бажано взяти курячий або індичий. Але зі свинячим теж буде смачно.

Котлети з баклажанами

Інгредієнти

Баклажани - 400 г

М'ясний фарш - 500 г

Яйця курячі - 2 шт.

Панірувальні сухарі - 60 г

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Кріп, гілочка - 3 шт.

Олія соняшникова - 100 мл

Часник, зубчики за смаком

Як приготувати

Підготуйте баклажани. Баклажани помийте і наріжте кружальцями завтовшки 1-1,5 см. Посоліть і залиште на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота. Потім кружальця промийте й обсушіть паперовим рушником.

Замішуємо фарш. У фарш покладіть 1 яйце, сіль, перець, посічений кріп і добре перемішайте. З фаршу зробіть круглі коржики, покладіть на них по кружальцю баклажана і зліпіть разом. Опустіть у збите яйце і запаніруйте в сухарях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ця страва підкорює серця дорослих та дітей: як приготувати соковиті котлети з кабачків та курячого фаршу

Смажимо котлети. У сковороді розігрійте олію й обсмажте котлети з обох боків по 5-7 хвилин з кожного до рум'яної скоринки (спочатку смажте з боку м'яса).

Перед подачею до столу посипте посіченим кропом і часником.

Баклажанна ікра - це чудовий варіант закуски або основної страви, яка наситить вас корисними речовинами та дарує неповторний смак.

Приготувати її не складно, особливо в сезон дозрівання баклажанів.

Покроковим рецептом баклажанної ікри поділився одеський шеф-кухар Савва Лібкін.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати поживні котлети з баклажанів та м'яса: смачний рецепт для всієї родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі