понеділок, 22 липня 2024 12:30

Як приготувати справжню одеську баклажанну ікру: Савва Лібкін відкрив два головні секрети

Як приготувати справжню одеську баклажанну ікру: Савва Лібкін відкрив два головні секрети
Баклажанна ікр: рецепт одеського кухаря Савелія Лібкіна.Фото: Instagram

Баклажанна ікра - це чудовий варіант закуски або основної страви, яка наситить вас корисними речовинами та дарує неповторний смак.

Приготувати її не складно, особливо в сезон дозрівання баклажанів.

Покроковим рецептом баклажанної ікри поділився одеський шеф-кухар Савва Лібкін.

"Моя бабуся підсмажувала цибулю до золотистого відтінку на олії. А мій тато любив додати свіжі помідори та багато часнику", - каже кулінар

Інгредієнти

На чотири порції:

3 баклажани вагою близько 700 г

1 великий помідор "Мікадо"

2 середні цибулини

2 ст. л. соняшникової олії

2-3 зубчики часнику

0,5 пучка зелені петрушки

сіль за смаком.

Можна додати в ікру і один печений перець для кольору, так би мовити, але баклажанна ікра має більш відомий смак без перцю.

Як приготувати

Баклажани миємо, проколюємо вилкою або ножем, щоб вони не почали "стріляти". Запікаємо в духовці на деку до готовності при 200°С. Як варіант, пекти можна, перевертаючи з боку на бік, і в чавунній сковороді під кришкою. А в ідеалі - на вугільному грилі: тоді ікра вийде "з димком".

Готові баклажани перекладаємо на дошку та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб стік сік.

Помідори сорту "Мікадо" підпікаємо на грилі або в духовці при температурі 200° C і знімаємо з них шкірку.

Цибулю загортаємо у фольгу і запікаємо на вугіллі 10 хвилин або в духовці при температурі 200 °C.

Усі овочі охолоджуємо.

Баклажани, помідори та цибулю дуже дрібно рубаємо ножем. Видавлюємо зубчики часнику, додаємо до овочів і продовжуємо рубати, домагаючись одержання потрібної консистенції: майже однорідної, але несхожої на мус. Раз ми робимо ікру, у ній мають бути "ікринки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку сіль найкраще використовувати для консервації

Готову ікру заправляємо дрібно рубаною зеленню та олією. На останньому етапі солимо.

По можливості даємо ікрі кілька годин настоятися.

Перед подачею пробуємо на сіль.

Баклажана ікра чудово смакує з хлібом, лавашем або як гарнір до основних страв.

Поки триває сезон кабачків, обов'язково приготуйте з неї ікру. Використайте рецепт одеського кухаря Савелія Лібкіна.

Це ідеальна страва, яка варта уваги. Вона неймовірно смачна, до якої просто неможливо залишитись байдужими.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати справжню одеську баклажанну ікру: Савва Лібкін відкрив два головні секрети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі