середа, 05 червня 2024 09:45

Як приготувати пишні сирники: перевірений рецепт від шеф-кухаря

Як приготувати пишні сирники: перевірений рецепт від шеф-кухаря
Сирники вийдуть з першого разу: шеф-кухар показав правильну технологію приготування Фото: Instagram

Складно уявити сніданок без сирників.

Коли є можливість їх приготувати, спробуйте рецепт, який не підведе і сирники здивують не лише вдалою формою, а й смаком. головне, дотримуйтесь правильних пропорцій. У приготуванні сирників правило "на око" не завжди спрацьовує.

Рецептом пишних сирників поділився шеф-кухар Владислав Фінкевич.

Сирники

Інгредієнти:

кисломолочний сир 5% або 9% - 400 г

борошно - 50 г (+ 50 г для розкатки)

яйця - 1 шт

цукор - 50 г

ванільний цукор - 1 пачка

Технологія приготування

Розминаємо руками сир до менших крупинок.

Кладемо всі наші інгредієнти в миску та замішуємо до вʼязкої консистенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати сирники по-італійськи

Далі формуємо кульки по 50-70 гр. Та надаємо пласкої форми за допомогою ножа або чашки, як кому зручно.

Смажимо на середньому вогні по 2 хв з кожної сторони.

Зверху поливаємо густим йогуртом та прикрашаємо ягодами.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Владислав Фінкевич (@vlad_finkevych)

Сирники по праву можна вважати українським сніданком. Їх залюбки їдять не тільки дорослі, а й діти. Приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані, можна приготувати у себе вдома. Такі, щоб не розтікались по сковорідці і мали чудову форму та смак, розповів кулінар Євген Клопотенко.

Для приготування сирників потрібен жирний кисломолочний сир – від 9%. Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною. Це можна робити виделкою, а ще краще за допомогою товкачки.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати пишні сирники: перевірений рецепт від шеф-кухаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі