Кукурудза є не тільки смачним перекусом. З цього соковитого овоча можна приготувати ситні страви. Влітку якраз найкращий час для експериментів. За класичним рецептом гаспачо має бути з помідорів та болгарського перцю. Проте цікавішим на смак вийде якщо до цих продуктів додати ще й солодку кукурудзу. Усі інгредієнети для страви варто вибирати жовтого кольору. Цей іспанський суп дасть можливість по-іншому подивитися на звичні продукти.
А пікантний салат з чилі розкриє смак кукурудзи по-новому. Лаймова кислинка стане яскравим акцентом у всій картині смаку.
Гаспачо з солодкою кукурудзою
Інгредієнти:
Жовті помідори - 900 г
Жовтий болгарський перець - 2 шт
Кукурудза - 3 шт
Цибуля - 1 шт
Часник - 2 зубчики
Перець чилі - ¼ шт.
Сіль - 2 чайні ложки
Оливкова олія - ½ склянки
Винний оцет - 1/4 склянки
Свіжовичавлений сік лайма - 2 столові ложки
Морська сіль за смаком
Приготування:
Змішати жовті помідори, солодкий перець, кукурудзу, цибулю, часник і перець чилі в великій мисці.
Посипати морською сіллю і добре перемішати. Відставити ємність на півгодини.
Додати порціями оливкову олія і збити суміш блендером.
Довести до тієї консистенції, яка найбільше подобається.
Додати винний оцет, сік лайма і сіль.
Перемішати і подавати в тарілках, прикрасивши краплями оливкової олії, гілочками кінзи і тонкими скибочками перцю чилі.
Салат з кукурудзою, лаймом і чилі
Інгредієнти:
6 качанів кукурудзи
2 ст. л. розтопленого вершкового масла
2 ст. л. свіжовичавленого соку лайма
Мелений червоний перець - 1/2 чайної ложки
1 ст. л. подрібненої кінзи
1/2 склянки сиру (наприклад, фета)
1/4 ч. л. солі
Приготування:
У каструлі довести воду до кипіння і відварити кукурудзу протягом 3 хвилин. Витягнути качани і дати їм трохи охолонути.
Зрізати зерна у велику миску і відставити її.
У маленькій мисці збити олію, лимонний сік, мелений червоний перець і порізану кинзу.
Читайте також: Торт з копченим лососем перемащують вершковим сиром
Додати перець чилі і змішати суміш з кукурудзою. Насипати сир, перемішати і посолити за смаком.
Коментарі