пʼятниця, 03 серпня 2018 07:10

Зарплати українців досягли історичного максимуму

Торік зарплати українців досягли історичного максимуму за паритетом купівельної спроможності. Це співвідношення цін у США і Україні стосовно однакового набору товарів і послуг. Досі найвищі зарплати були 2013-го — еквівалент $1017. Минулого року — $1073, підрахували російські фахівці з Вищої школи економіки. Ось і відповідь, чому кількість оптимістів за рік зросла одразу на 10%.

Узагалі-то, після поїздок у Швейцарію та Німеччину в мене була підозра, що картинка із зубожінням дещо перебільшена. Коли там платиш за проїзд в електричці 750 гривень, а тут їдеш за 40. Або коли в центрі Києва обідаєш удесятеро дешевше, ніж у глухому альпійському селі. Розумієш, що 1 долар тут і там — це зовсім різна купівельна спроможність.

Але це ще не все. Українські зар­плати продовжують рости. За підсумками травня цього року, нарахували вже $1271. Для порівняння, в Росії з їх нафтодоларами — всього $1550.

Які цифри статистики ще потрібні, щоб перестати скиглити, що все погано, й почати працювати?

Зараз ви читаєте новину «Зарплати українців досягли історичного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі