вівторок, 20 березня 2007 15:36

Ющенко хотів добитися призначення Огризка

Сергій Попков та Микола Плеханов стали заступниками міністра внутрішніх справ. Першого після помаранчевої революції  звинувачували в намірі кинути проти Майдану внутрішні війська МВС. А другий був причетний до розгону в 2004-му акцій протесту сумських студентів. Раніше їхньому призначенню опирався президент Віктор Ющенко. Своїм указом він призупинив відповідні постанови уряду. Але минулого тижня скасував його.

— Звинувачення проти цих міліцейських посадовців не підкріплені документально, — каже директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, 30 років. — До того ж президент намагається досягти порозуміння з коаліцією. Зрозуміло, що подібні кадрові питання також виставляються на торги.

Експерт називає рішення Ющенка ознакою намагання президента й коаліції прийти до такого собі "пакетного порозуміння".

— В обмін на визнання призначення Попкова і Плеханова Віктор Ющенко намагався лобіювати проходження кандидатури Огризка на посаду міністра закордонних справ, — говорить Віталій Кулик.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хотів добитися призначення Огризка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі