вівторок, 17 грудня 2019 06:36

Український вплив убиває Росію

Російський телеканал "ТНТ" 11 грудня зняв з ефіру серіал "Слуга народу" з президентом України Володимиром Зеленським у головній ролі. Його показували лише один день. Перед тим вирізали жарт про президента РФ Володимира Путіна. Жителі східних регіонів устигли подивитися нецензуровану версію.

Будь-який український вплив убиває Росію. Справа не в тому, що росіяни подивляться серіал і на виборах оберуть президентом не Путіна, а коміка Галкіна. Сама нова ідея нестрашної влади може привести Російську державу до катастрофи. А Україна, хоч і з купою проблем та низькою керованістю, виживе.

На місці кремлівських правителів я би зробив російсько-­український кордон непроникним. У культурному відношенні також. Миколу Гоголя в контексті російської культури вважають охоронцем, консерватором, зміцнювачем легітимності влади монарха і політичного режиму. Насправді, Гоголь — це інформаційно-психологічна зброя малоросійської шляхти проти Російської держави. Саме українські політичні еліти підточили брежнєвських часів Радянський Союз.

Імунітет російського суспільства щодо українського впливу слабкий. На перший погляд, народи близькі й зрозумілі, багато росіян мають предків із України. Але, як кажуть, що добре росіянину, німцю — смерть. Що допустимо для України та українського типу життя, для Росії — катастрофа. Неможливо передбачити, чим закінчиться для РФ історія з Кримом і Донбасом. Але будь-який контакт із українською стихією послаблює та повільно нищить Росію.

Зараз ви читаєте новину «Український вплив убиває Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі