пʼятниця, 23 серпня 2013 06:30

Три тисячі вчителів і лікарів прийшли підтримати сесію Київради

Автор: фото з сайта www.kievcity.gov
  Соціальні працівники Києва разом із лікарями та освітянами прийшли 19 серпня під Київраду, щоб підримати депутатську більшість в ухваленні значущих для міста рішень
Соціальні працівники Києва разом із лікарями та освітянами прийшли 19 серпня під Київраду, щоб підримати депутатську більшість в ухваленні значущих для міста рішень

Сесія Київради, що раніше заблокували депутати Верховної Ради від "Свободи", "Батьківщини" та УДАРУ, все ж відбулася. Міськрада ухвалила багато важливих рішень, зокрема, про виділення коштів на виплату муніципальних надбавок працівникам бюджетної сфери.

Також більшість депутатів Київради ухвалили три звернення до парламенту. Вимагають від народних депутатів призначити дату проведення виборів у столиці, розглянути законопроект про розширення бюджету Києва, а також урятувати від вирубки Біличанський ліс.

За словами голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, сесія Київради відбулася завдяки вимогам 3 тис. учителів, лікарів і соціальних працівників столиці. На брифінгу після засідання він подякував міським профспілкам за принципову позицію у боротьбі за соціальні права, а політичні сили закликав до конструктивної роботи на благо Києва.

— Нехтувати інтересами киян задля задоволення політичних амбіцій — це аморально, — наголошує голова КМДА. — 140 тисяч городян отримують муніципальні надбавки. Людям потрібні ці гроші. Наше головне завдання — забезпечити життєдіяльність міста, зберегти соціальні гарантії — і тут позиція всіх політичних сил повинна бути одностайною. Інтереси киян мають бути на першому місці.

Олександр Попов підкреслює необхідність безперервної роботи Київради.

— Відновлення сесійної роботи Київради — це перемога всіх киян над деструктивними силами політики, — каже. — Завдяки підтримці профспілок, громадських організацій та широких верств населення Київрада знову продовжує виконувати свої обов'язки перед киянами. Прийняті сьогодні рішення дозволять уникнути негативних соціальних наслідків вимушеної перерви в діяльності органу самоврядування. Адже Київрада майже щомісяця повинна робити перерозподіл бюджетних коштів для забезпечення фінансування соціальних програм, підтримки міського господарства в належному стані, для реконструкції та будівництва інфраструктури.

За результатами сесії, працівники бюджетної сфери знову додатково отримуватимуть від 200 до 500 грн щомісячно.

Виділені кошти на підготовку до нового навчального року шкіл та дитсадків, а місто в цілому — до опалювального сезону. За словами голови міста, через вимушену перерву в роботі Київради фактично втратили півтора місяця підготовки до зими, але за наявності коштів згаяне можна надолужити. Крім того, виділено гроші на погашення заборгованості житлових організацій перед Київенерго, що дозволить уникнути масових відключень гарячої води в житловому секторі.

Найважливіші рішення Київради, наголошує Олександр Попов, стосуються здоров'я киян та ключових для столиці інфраструктурних проектів:

— Життєво важливим для багатьох киян стало прийняття рішення про направлення 20 мільйонів гривень на міську програму "Здоров'я киян" для придбання медикаментів — інсуліну, витратних матеріалів для гемодіалізу та інших. Завдяки внесенню змін до Програми соціального й економічного розвитку Києва на 2013 рік знята загроза зриву робіт на багатьох важливих інфраструктурних об'єктах. Йдеться про реконструкцію Поштової площі, будівництво метро на Теремки і створення пішохідної зони від парку Володимирська гірка до Києво-Печерської лаври.

Опозиційні депутати Київради, хоча і були в залі засідань, участі у голосуванні не брали. Проігнорували навіть звернення до Верховної Ради з пропозиціями розглянути питання щодо місцевих виборів у столиці. Особливо з урахуванням того, що через це питання народні депутати від "Свободи" та "Батьківщини" і заблокували 11 липня сесію Київради.

Зараз ви читаєте новину «Три тисячі вчителів і лікарів прийшли підтримати сесію Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі