пʼятниця, 12 липня 2019 05:35

Сергій Іващенко: "Парламент — місце, де ухвалюють закони, а не заробляють гроші!"

Автор: ФОТО з особистого архіву
  Сергій Іващенко: ”Я маю управлінський і професійний досвід. Із нуля створив велику будівельну компанію, ефективну та прибуткову, яка щодня змінює життя людей на краще”
Сергій Іващенко: ”Я маю управлінський і професійний досвід. Із нуля створив велику будівельну компанію, ефективну та прибуткову, яка щодня змінює життя людей на краще”

Вибори президента чітко продемонстрували, що суспільство вимагає нових облич у політиці: чесних, не заплямованих корупційними оборудками, патріотично налаштованих. Люди втомилися від корупції та власного безправ'я. Старі політики дискредитували себе, тому мають піти назавжди, а замість них повинні прийти ті, хто змінить країну та життя людей на краще. Однак просто прийти до влади недостатньо, адже перед країною стоять серйозні виклики. Для того, щоб керувати державою, потрібно мати професійні навички, інакше ми просто змінимо одних непідготовлених політиків на інших.

Я маю управлінський і професійний досвід. Із нуля створив величезну будівельну компанію, ефективну та прибуткову, яка щодня змінює життя людей на краще. Навіть у кризових умовах ми все одно розвивалися. Я вмію організувати роботу, спілкуватися з людьми, не боюся брати на себе відповідальність навіть за непопулярні кроки. Усі, хто прийде до парламенту, повинні не боятися ухвалювати рішення. І, найважливіше, ці рішення повинні передусім стосуватися людей, їхніх проблем та очікувань.

Моїми пріоритетами насамперед стануть ті проблеми, що хвилюють моїх земляків на рідній Полтавщині. Упевнений, що вони ж турбують загалом усіх українців. Адже це комплексні проблеми, які десятиліттями ніхто не розв'язував.

Тарифи на комунальні послуги.

Необхідно прибрати корупційну складову й олігархічні монополії, що наживаються на послугах ЖКГ. Це дасть змогу суттєво знизити тарифи та підвищити їх якість. Ті, хто не може заплатити, повинні отримувати компенсацію з державного бюджету — наприклад, у вигляді субсидій. Але адресно, бо на механізмі субсидій влада також наживається.

Безробіття.

Необхідні державні програми подолання безробіття, передусім серед молоді, а також програми підтримки малого та середнього бізнесу. Для того, аби залучати інвестиції, ми маємо створити прозорі та зрозумілі правила гри й захистити зовнішніх інвесторів від корупції. Важливо також зупинити трудову міграцію. Наші діти повинні мати всі умови, щоб жити, працювати й розвиватися вдома, на Полтавщині, а не їздити по заробітках. І тут особлива роль — бізнесу. Він повинен стати соціально відповідальним і підвищувати заробітні плати своїм робітникам. А це позитивно сприятиме й розвитку системи пенсійного забезпечення. Я планую працювати й над розвитком програм надання пільгової іпотеки молодим фахівцям, щоб забезпечити житлові потреби нашої молоді.

Високі ціни на продукти харчування.

Шляхом боротьби з монополіями на ринку та підвищення купівельної спроможності громадян можна розв'язати цю проблему. По-перше, держава повинна контролювати ціни на продуктові товари, а не відпускати їх у вільне плавання. По-друге, фермери мають самі постачати свою продукцію, а не робити це через оптовиків. Зараз у більшості з них такої можливості немає, тому аграрії змушені звертатися до посередників. А це, звісно, впливає на ціну.

Погана інфраструктура.

Ми повинні завершити реформу децентралізації та передати основну владу на місцях радам. Обласні та районні адміністрації повинні відійти в минуле. Тоді саме місцева громада вирішуватиме, на що потрібно витрачати кошти передусім, що треба ремонтувати чи будувати. А держава має допомагати розв'язувати загальні проблеми.

Корупція у владі.

Треба посилити відповідальність за корупційні дії та продовжити реформу антикорупційних органів. Насамперед слід боротися з політичною корупцією. Я підтримую ініціативи щодо скасування депутатської недоторканності й запровадження кримінальної відповідальності за не особисте голосування. Парламент — місце, де ухвалюють закони, а не заробляють гроші.

Українці втомилися від того, що в нас починається робота — і зупиняється на півдорозі. Настав час це змінити. Я впевнений, що ми можемо розв'язати основні проблеми, що стоять перед нами. Люди, які прийдуть до нової Верховної Ради, повинні боронити наші з вами інтереси, ухвалювати ті законопроекти, що забезпечать гідні умови життя наших людей і розвиток наших сіл і міст. Для цього ми повинні діяти разом, не боятися брати на себе відповідальність і приймати непопулярні рішення. Я готовий до цього, але мені потрібна ваша підтримка.

З повагою кандидат у народні депутати України Сергій Іващенко по 145-му виборчому округу

Зараз ви читаєте новину «Сергій Іващенко: "Парламент — місце, де ухвалюють закони, а не заробляють гроші!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі