пʼятниця, 26 квітня 2019 06:41

Росія все більше нагадує Північну Корею

Автор: REUTERS
  Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виходить із броньованого потяга під час церемонії привітання на залізничному вокзалі в селищі Хасан, 24 квітня 2019 року, Приморський край, Росія
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виходить із броньованого потяга під час церемонії привітання на залізничному вокзалі в селищі Хасан, 24 квітня 2019 року, Приморський край, Росія

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин уперше 24 квітня відвідав Росію. Перемовини з її президентом Володимиром Путіним відбулися у Владивостоці наступного дня. Делегація північнокорейського диктатора налічувала 230 осіб. Прибула на броньованому поїзді, яким приїздив у Росію і батько теперішнього керівника КНДР Кім Чен Ір. Із Північної Кореї також привезли особистий лімузин Кім Чен Ина. Лише ним він погодився їздити.

Перемовини тривали 4 год. Говорили про те, як поліпшити економіку Корейського півострова, культурно-гуманітарне співробітництво, заявив після зустрічі Путін. До журналістів вийшов сам.

"Північнокорейська ядерна програма — головний біль для Сполучених Штатів, Південної Кореї та Японії. І навіть для Китаю. Лідер США Дональд Трамп обіцяв вирішити цю проблему. Однак його президентський мандат потихеньку закінчується. На порозі нові вибори, а домовленостей із Пхеньяном немає, — пише журналіст 51-річний Віталій Портников для "Крим.Реалії".

— На тлі явного небажання Кіма домовлятися в російського президента є величезні можливості для своєї гри, блефу та маневру. Путін може допомогти Трампу, умовивши норовливого диктатора піти на поступки. І може перешкодити цьому й стати гарантом безпеки не для світу, а для Кіма. Він знає, що таке — лякати весь світ.

Путін може зробити вигляд, що Кім у нього в кишені. Обміняти цю ілюзію на поступки тих, хто зацікавлений у припиненні північнокорейської ядерної програми. Змусити їх хоча б на час забути про власну ізоляцію, Крим, і Донбас. Коли мова про виконання обіцянок, безпеку і виживання, зазвичай забувають про міжнародне право й гібридні війни. Путін знову піднімає ставки до максимуму.

"Росія все більше нагадує Північну Корею, — коментує російський опозиціонер Геннадій Гудков, 62 роки, для "Эхо Москвы". — Ось чому на російських телеканалах з усіх пропагандистських сил показують одутлого корейського лідера в дивному костюмі з незрозумілою зачіскою. За ним біжить натовп охоронців, на пероні — військовий оркестр грає щось урочисте, але радості непомітно. Зате впадає в очі лицемірство, фальш, неприкрите холуйство і порожні вулиці, які на честь високого гостя зачистили аж до бродячих собак. Адже до нас їде диктатор із Кореї. Пристойні люди, на жаль, до нас приїжджають усе рідше.

Кім потрібен нашим вождям, щоб надувати геополітичні щоки, пакостити японцям і американцям, щоб вони не забували про нашу роль і велич.

Порівняйте мізерну холопську метушню навколо нікчемного північнокорейського диктатора і недавні дебати в Україні на найбільшому стадіоні між лідерами цієї країни. Ось це шоу і демократія. Все яскраво, відкрито, щиро, чесно. Отже, можна побудувати нормальну систему змінної влади всього за кілька років навіть на території колишнього СРСР, а не молитися одній людині десятиліттями".

Зараз ви читаєте новину «Росія все більше нагадує Північну Корею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі