пʼятниця, 06 вересня 2019 06:10

Росіянина за допис у соцмережі ув'язнили на п'ять років

Автор: WWW.TAKIEDELA.RU
  Фінансовий менеджер Владислав Синиця стоїть у залі Пресненського районного суду Москви 3 вересня
Фінансовий менеджер Владислав Синиця стоїть у залі Пресненського районного суду Москви 3 вересня

У Росії засудили до п'яти років колонії фінансового менеджера 30-річного Владислава Синицю з підмосковного міста Люберці за допис у соціальній мережі "Твіттер". Його визнали винним у розпалюванні ворожнечі та закликах до насильства над дітьми силовиків.

"Подивляться на щасливі сімейні фото. Вивчать місце розташування, а далі дитина захисника правопорядку просто одного разу не приходить зі школи. Замість дитини поштою приходить диск із записаним відео", — прокоментував Синиця 31 липня у "Твіттері" законопроект про обов'язкове розміщення на формі працівників поліції РФ ідентифікаційних номерів.

Чоловіка затримали 3 серпня. Слідство у справі завершили за два дні. Суд розглянув за добу. Синиця планує оскаржувати вирок. Провини не визнає.

"Владислава Синицю ув'язнили за допис. А в цей час трьом оперативникам, які катували чоловіка, дали умовний термін. Він нібито вкрав кедрові горіхи. Щоб зізнався, його душили, використовували електрошокер, надягали на голову пакет, засовували в рот йоржик для унітазу. З розмаху підкидали вгору — і не ловили, щоб падав на кам'яну підлогу. Тортури доведені й задокументовані, — пише російський журналіст 47-річний Антон Орєх у "Телеграмі".

— У Росії людей заарештовували за пошкоджену емаль на зубі омонівця. Одного хлопця звинуватили в тому, що росгвардієць вивихнув руку, коли його затримував. Якщо вас битимуть ногами і відіб'ють собі пальці в чоботях — винні будете ви.

Допис Синиці — дурість, але нешкідлива. А ось реакція росіян на вирок може бути різна. Коли люди розуміють, що невинні стають жертвами свавілля й захисту від цього не існує, можуть взяти на себе функції правосуддя. Карати за власним рішенням. Тому вирок Синиці небезпечніший за його допис. Несе загрозу для поліцейських".

Зараз ви читаєте новину «Росіянина за допис у соцмережі ув'язнили на п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі