пʼятниця, 28 грудня 2018 07:15

Росія внесла понад 200 прізвищ у санкційний список

Росія 25 грудня розширила перелік підсанкційних українців. Зможе заморозити їхні рахунки, цінні папери і майно в РФ.

1 листопада Москва ввела санкції щодо 322 українських громадян і 68 компаній. Цього разу додала ще понад 200 осіб та підприємств. У списку з'явилися Василь Бурба з розвідки Міноборони України, глава Держприкордонслужби Петро Цигикал, заступник начальника Нацполіції Вадим Троян. Також — співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков, депутати Верховної Ради Вадим Новинський, Михайло Добкін, Олександр Вілкул, Євген Мураєв та інші.

"У список включили всіх членів "Опозиційного блоку", які не погодилися грати за правилами Бойка та Медведчука, написаними не в нашій країні", — відреагував у "Фейсбуці" 44-річний Олександр Вілкул.

Наприкінці листопада частина "Опозиційного блоку" на чолі з Колесніковим, Новинським і Вілкулом виключила з партії Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна. Раніше вони домовилися про спів­працю з політсилою "За життя" Вадима Рабіновича й кума президента Росії Віктора Медведчука.

"Росіяни доповнили свій список санкцій прізвищами "ахметівських" депутатів і його бізнес-партнером Новинським. При цьому самого Ріната Леонідовича в переліку немає, — пише в соцмережі журналіст Денис Казанський, 34 роки.

— Російські санкції гібридні, як і всі дії щодо України. Серйозність їх досі викликає питання. У списку є Борис Колесніков, але не його компанії — аграрна "АПК Інвест", кондитерська "Конті". На відміну від більшості політиків із переліку, у нього дійсно є бізнес у Росії. Подивимося, як вона діятиме щодо нього".

Зараз ви читаєте новину «Росія внесла понад 200 прізвищ у санкційний список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі