пʼятниця, 10 січня 2020 07:15

Пристайко хоче виборів на Донбасі восени

— Якщо 2020 року на окупованих територіях не відбудуться вибори або розведення військ затягнеться, тоді потрібно розглядати альтернативи Мінським домовленостям. Це може бути миротворча місія, — каже міністр закордонних справ України 49-річний Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькому виданню "Більд", опублікованому 7 січня.

— Не хочемо замороженого конфлікту. Прагнемо повернути наші землі й наших людей. Але якщо не вдасться, то принаймні потрібно покласти край убивствам. До замороженого конфлікту ще треба дійти. Зараз у наш бік стріляють.

Знаємо, хто на нас нападає щодня та вбиває і ранить наших солдатів. Знаємо, хто окупував Крим і Донбас. Про яку довіру можна говорити? Навіть після зустрічі в "нормандському форматі" в Парижі російські війська продовжують убивати наших захисників. Очікування щодо припинення обстрілів досі не виправдалися.

Місцеві вибори на Донбасі мали би відбуватися паралельно з голосуванням в Україні восени. Це ідеальний варіант. Жодні незаконні формування не можуть взяти в них участі. З другого боку, ми не наївні й добре знаємо, хто по іншу сторону фронту висуватиметься. Але мали б щонайменше відчуття демократичного процесу. Це було б ідеальною можливістю для Росії вивести війська з нашого Сходу.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко хоче виборів на Донбасі восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі