вівторок, 21 жовтня 2014 05:55

Президент Росії — зразковий брехун

Чи можна говорити про те, що міланська зустріч президентів України й Росії завершилася реальними домовленостями? Погоджуся з італійським прем'єром Маттео Ренці, який зауважив, що результати цих домовленостей стануть зрозумілі за деякий час – через кілька днів або тижнів. На Заході, як і в Україні, більше не довіряють Путіну. За останні місяці президент Росії проявив себе як зразковий брехун, що не раз суперечив собі й порушував раніше досягнуті угоди. Тому важливі конкретні дії Путіна – а не те, що він обіцяє.

Після зустрічі з українським колегою президент РФ висловився за виконання мінських домовленостей. Та російські диверсанти їх відкрито порушують – зокрема, готуються до виборів "парламентів" і глав маріонеткових "республік". Якщо вибори справді відбудуться, то який сенс у мінських домовленостях? І чи не розпочнеться після цих виборів черговий етап керованого хаосу? А тоді – що буде з виборами депутатів місцевих рад за українським законодавством? Чи відбудуться вони взагалі? І якщо відбудуться, то як легальні органи влади взаємодіятимуть із нелегальними?

Путін говорив про газ. Вважає, що вдалося домовитися з Порошенком щодо поставок на зимовий період. Порошенко вважає інакше – і він правий. Бо Путін розраховує, що за Україну заплатить Європейський Союз, який поки що не виявив такого бажання. Тож справжні переговори щодо газу попереду.

Стверджувати, що Путіну вдасться легко обдурити всіх і цього разу, було б перебільшенням. Йому чітко дали зрозуміти: якщо не буде прогресу в українському врегулюванні – будуть нові санкції. А в ситуації падіння цін на нафту та краху російської національної валюти це – погані новини для гостя з Москви. Тому найближчим часом Путін діятиме дещо стриманіше й обережніше.

Зараз ви читаєте новину «Президент Росії — зразковий брехун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі