пʼятниця, 14 червня 2024 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

КНДР відправила Путіну мільйони артилерійських снарядів - Bloomberg

КНДР відправила Путіну мільйони артилерійських снарядів - Bloomberg
Північна Корея відправила до Росії контейнери, в яких може зберігатися близько 5 млн артилерійських снарядів. Фото: eastnews.ua

Північна Корея відправила до Російської Федерації контейнери, в яких могло бути близько 5 млн артилерійських снарядів.

Заради шансу на перемогу російський диктатор Володимир Путін прагнутиме до тіснішої співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо в галузі військових постачань, пише Bloomberg із посиланням на заяву міністра оборони Південної Кореї Шина Вонсіка.

"Сеул виявив щонайменше 10 тис. морських контейнерів, що відправляються з Північної Кореї до Росії, в яких може перебувати до 4,8 млн артилерійських снарядів, подібних до тих, які Путін використовує у своїх бомбардуваннях України. Артилерійські снаряди КНДР необхідні йому, щоб скористатися шансом на перемогу", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Південній Кореї підрахували, що з КНДР в РФ вже відправили 6700 контейнерів зі снарядами

Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб допомогти Путіну атакувати Україну. В обмін на боєприпаси Росія надіслала до КНДР технології, які допоможуть їй у реалізації планів із розгортання цілої низки супутників-шпигунів.

Міністерство оборони Великої Британії з посилання на дані своєї розвідки заявило, що Північна Корея може стати одним із найважливіших постачальників зброї для РФ на рівні з Іраном та Білоруссю.

На війні проти України Росія випробовує ракети для Північної Кореї.

Раніше таким само способом РФ тестувала для Ірану дрони Shahed. Потім ці безпілотники застосували проти Ізраїлю, пише Центр стратегічних комунікацій Spravdi.

Експерти ООН підтвердили, що 2 січня Росія атакувала Харків північнокорейською балістичною ракетою Hwasong-11.

Близько половини з повітряних цілей КНДР при обстрілах України втратили запрограмовані траєкторії та вибухнули в повітрі.

Зараз ви читаєте новину «КНДР відправила Путіну мільйони артилерійських снарядів - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі