середа, 05 травня 2010 03:05

Уряд позбудеться дійної корови

Об"єднати "Газпром" і "Нафтогаз" запропонував минулої п"ятниці російський прем"єр-міністр Володимир Путін після засідання міжурядового комітету з питань економічної співпраці. Розмови про якусь користь від цього альянсу — блеф.

— Таке об"єднання призведе до конфлікту інтересів, — вважає 37-річний Валерій Боровик, голова правління альянсу "Нова енергія України". — Адже росіяни домагатимуться дешево, а ще краще — безкоштовно поставляти свій газ до Європи, а українці пробуватимуть якомога дорожче продавати свої послуги з транспортування газу.

Якщо уряд наважиться на таке рішення, то головне питання: для чого? Після анексії "Нафтогазу" Україна залишиться з п"ятьма-шістьма відсотками акцій в об"єднаній компанії і одним місцем у раді директорів. Росіянам відійдуть наші газотранспортна система і газові  родовища. Власний видобуток газу доведеться заморозити. Віддавши свою найбільшу компанію, уряд позбудеться дійної корови, адже бюджет втратить великі надходження з податків.

Зараз ви читаєте новину «Уряд позбудеться дійної корови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі