пʼятниця, 28 вересня 2018 07:35

"Порошенку вдалося сформувати антипутінську коаліцію"

Автор: REUTERS
  Президент України Петро Порошенко та президент Росії Володимир Путін на відзначенні 70-ліття з дня висадки Нормандських військ у місті Уїстрихем на сході Франції
Президент України Петро Порошенко та президент Росії Володимир Путін на відзначенні 70-ліття з дня висадки Нормандських військ у місті Уїстрихем на сході Франції

— Мета президента Путіна — це влада всередині Росії. Він створив потужний авторитарний режим. Потребує влади, щоб впливати на політику за межами РФ. Здається, це — головне, чого він хоче, — каже спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, 53 роки, в інтерв'ю одному з українських телеканалів.

Він відзначив, що з Путіним зустрічався лише раз — коли працював у Білому домі на президента Джорджа Буша.

— Лідери РФ і України мають різні точки зору на політику. Порошенко більше зосереджений на тому, що можна зробити для своєї держави, — вважає Курт Волкер. — Росія справді думає, що вона має право вирішувати, кому керувати Україною. У США переконані: українці самі мають визначити, хто може стати на чолі держави. Москва так і не зрозуміла наслідків свого вторгнення. Зараз Україна є більш об'єднаною, національно орієнтованою, прозахідною і антиросійською, ніж будь-коли. Що більше Москва намагається впливати, то більше опираються українці, бо пишаються своєю країною. Ми хочемо, щоб вони самі будували сильну демократію. Створювали потужну економіку, гарантували безпеку в межах своїх кордонів. І щоб Росія залишалася у своїх межах.

— Заяви та дії адміністрації Дональда Трампа свідчать, що Сполучені Штати симпатизують Україні та її керівництву. В першу чергу — президенту, — говорить політолог Віктор Таран, 40 років.

— Вони бачать у ньому надійність і передбачуваність. Його державна політика є системною. Американській владі комфортно працювати з Порошенком. Білий дім його розуміє. До нього там позитивно ставляться, порівнюючи з попередниками. Кожен хоче мати відносини з добре організованим партнером, від якого не чекаєш несподіванок. Порошенко для Сполучених Штатів є саме таким.

"Сьогодні день народження президента (26 вересня. — ГПУ). Він зустрічає цей день на роботі. Виступить на сесії Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй і передасть генсеку Антоніо Гуттерешу дипломатичну ноту про непродовження Україною договору про дружбу і співробітництво з РФ, — написала у "Фейсбуку" уповноважена президента з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, 47 років. — Саме Порошенку вдалося сформувати антипутінську коаліцію, й він продовжує робити все для відновлення територіальної цілісності України".

Зараз ви читаєте новину «"Порошенку вдалося сформувати антипутінську коаліцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі