четвер, 22 грудня 2005 18:53

Чи помиряться Ющенко і Тимошенко?
5

Скандальний розрив між Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко вразив багатьох. Хтось досі не може повірити, що це всерйоз і надовго. Хтось сподівається, що президент і колишній прем'єр схаменуться й подадуть одне одному руки. Чи може таке статися і що їх спонукало б до примирення?




Олег СОСКІН, 51 рік, директор Інституту трансформації суспільства:

"Вони вже не потрібні одне одному"

— Не помиряться, це об'єктивно неможливо. Їх об'єднало прагнення усунути від влади Кучму. Потім Тимошенко стала прем'єром і сподівалася залишатися ним після їхньої спільної перемоги на виборах-2006. Але домовленості зруйновано. Протиріччя між ними зростатимуть. Вони вже не потрібні одне одному.




Сергій ПРОСКУРНЯ, 48 років, театральний режисер:

"Їм слід разом духовно очиститися"

— Їм слід разом відвідувати культурно-мистецькі акції і там співпереживати та духовно очищатися. Ющенко й Тимошенко занадто загрузли у болоті політики, брудних фінансових потоків, суспільної боротьби. Їхні душі відродяться через звернення до мистецтва.




Сергій ФОМЕНКО, 33 роки, лідер гурту "Мандри":

"Треба згадати помаранчеву революцію"

— Передусім їм треба проаналізувати свої дії. Абстрагуватися від оточення, яке подекуди ними маніпулює. Треба згадати помаранчеву революцію, Майдан. Це не є конфлікт поглядів чи політичних переконань. Тому примирення можливе. Принаймні більшість людей сподіваються на це.




Наталя Вітренко, 53 роки, лідер Прогресивно-соціалістичної партії України:

"Мені це зовсім нецікаво!"

— Мене це зовсім не цікавить. Проамериканські сили замислили мильну оперу на багато дій. Тимошенко казатиме: "Я не буду обливати брудом президента". Ющенко — те саме. Але вони й надалі обмінюватимуться "ядерними бомбардуваннями".

Це все для того, щобз маніпулювати свідомістю громадян.




Станіслав КУЛЬЧИЦЬКИЙ, 68 років, історик:

"Нема проти кого об'єднуватися"

— До примирення вже не дійде. Раніше їх об'єднував спільний ворог. Але зараз ані Партія регіонів, ані Янукович загрозою в очах Ющенка та Тимошенко не є. Тож немає проти кого консолідуватися. Кожен із них живе власними політичними цілями. Як наслідок, вони шкодять інтересам народу.

Зараз ви читаєте новину «Чи помиряться Ющенко і Тимошенко?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі