вівторок, 11 березня 2008 18:27

Невтручання держави сприяє збагаченню мільйонерів

 

За версією журналу "Фокус", 130 найбагатших людей України разом мають статок понад $100 млрд. Серед них 20 мільярдерів, рік тому було 10.

17 багатіїв — чинні депутати Верховної Ради: 12 від Партії регіонів, чотири від БЮТу, один  від НУ-НС. Трохи не дотягує до мільярда мер Києва Леонід Черновецький — $990 млн. Він посів 22-ге місце.

У цьогорічному списку є дві жінки: народний депутат від БЮТу, співзасновниця "Луганськхолоду" Наталія Королевська на 93-й сходинці — $243 млн та генеральний директор  "Борщагівського хімфармзаводу" Людмила Безпалько — на 99-й із $216 млн.

Усі учасники списку за останній рік збільшили свій капітал. Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський, 60 років, пояснює це зростанням капіталізації економіки України. Усі активи дорожчають. Це відбувається не стільки за рахунок покращання роботи економіки, скільки завдяки незначному втручанню держави в бізнес.

Чимало учасників рейтингу збільшили свої статки завдяки вдалим операціям. Наприклад, Віктор Пінчук, продавши "Укрсоцбанк".

— Для капіталовкладень був доволі сприятливий клімат, — продовжує Михайло Погребинський. — Навіть політичні негаразди цьому не завадили. Але за останні місяць-два ситуація погіршилася.

Зараз ви читаєте новину «Невтручання держави сприяє збагаченню мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі