пʼятниця, 04 жовтня 2019 06:31

Москва пожинає плоди своєї авантюри 2014 року

— Були допущені прорахунки в програмі імпортозаміщення. Тому торік довелося змістити терміни виконання деяких завдань державного оборонзамовлення, — говорить російський президент 66-річний Володимир ­Путін на засіданні військово-промислової комісії РФ в Іжевську 19 вересня. — Збій необхідно усунути, бо від цього залежать усі плани переозброєння армії.

Того ж дня Путін направив листи на адресу низки країн, зокрема членів Північноатлантичного альянсу. Пропонував запровадити мораторій на розміщення в Європі ракет середньої і меншої дальності, що раніше контролювалося відповідним договором (2 серпня США вийшли з договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності через порушення угоди з боку Росії. — ГПУ). Не думаю, що це збіг.

У НАТО відкинули пропозицію Москви 25 вересня. Навіщо країнам-членам Альянсу покладатися на якийсь незрозумілий мораторій, коли Росія відверто стала вважати міжнародне право не догмою, а набором постулатів, з якого Кремль обиратиме те, що вигідно. А ще зовсім недавно вона позиціонувала себе у світі як твердого прибічника післявоєнної міжнародно-правової системи.

Росія починає пожинати плоди ­своєї зовнішньополітичної авантюри 2014 року. Окупацією Криму й ­агресією на Донбасі вона остаточно зруйнувала власний авторитет як передбачуваного партнера на міжнародній арені.

Зараз ви читаєте новину «Москва пожинає плоди своєї авантюри 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі