пʼятниця, 10 серпня 2018 05:21

Світ готовий закривати очі на нову окупацію

Це була перша з путінських воєн нової формації — наскрізь брехливих, паскудних, загарбницьких. Саме в Грузії випробовували всі ті технології, які ми спостерігаємо тепер — і на анексії Криму, і на окупації Донбасу, і на бомбардуваннях Сирії.

Перші маріонеткові квазідержави. Перші "розіп'яті хлопчики". Перше перетворення засобів масової інформації в технології зомбування і вбивства.

Перші "ихтамнеты". Коли під виглядом миротворців ввели окупаційний контингент російської армії.

Перша відкрита окупація під виглядом захисту гнобленого населення. Роздача паспортів, введення своїх військових, проведення "референдумів".

І — брехня, брехня, брехня. Від початку і до кінця.

Брехня, що війна почалася 8 серпня 2008 року. Російські війська зайшли ще 7-го. Активна фаза почалася 1 серпня. А відкрита війна — ще раніше. Коли почали розкачувати осетин, тягнути залізницю через Абхазію. Коли "невідомі" штурмовики знищували радари на території Грузії, а диверсійно-розвідувальні групи підривали газопроводи. Росія ніколи не припиняла провокувати Грузію.

Світ тоді цього зрозуміти не захотів. Боягузливе умиротворення "конфліктуючих сторін" замість найжорсткішої відповіді агресорові й окупанту. В результаті отримали те, що отримали. І це ще не кінець.

Навіщо зупинятися, якщо технології так чудово працюють? Чому Москві відмовлятися від їх застосування у майбутньому?

Бачимо як змінився Рейх. Наскільки він кристалізувався. Якщо 10 років тому кампанія "Я грузин" у Росії була досить сильна, російське суспільство намагалося протистояти — то тепер усе. Народонаселення з усім погодилося. Та й немає там ніякого суспільства. Тепер уявити, щоб росіяни масово виходили на вулицю в майках "Я українець" — неможливо.

Російська програма реформування армії прописана до 2020 року. Гроші в силовий блок вливають трильйонами. Технології паскудної війни відкатані до досконалості. Світ знову готовий закривати очі на нову окупацію і вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Світ готовий закривати очі на нову окупацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі