вівторок, 17 листопада 2009 17:19

Ковбаса не дорожчатиме до нового року

На початку листопада закупівельна ціна за кілограм великої рогатої худоби та свиней знизилася в більшості регіонів країни на 40–60 коп.

— Пропозиція м"яса на ринку сезонно збільшилася, бо виробники пускають худобу під ніж. А споживання м"ясних продуктів при цьому скорочується, — називає причини здешевлення м"яса Єлизавета Святківська, 31 рік, експерт Українського клубу аграрного бізнесу. — Люди менше купують дорогих і середньоцінових ковбас. Через зміцнення гривні зменшилася вартість імпортного м"яса. Тому вітчизняні м"ясопереробні заводи змушені переглядати відпускні ціни або скорочувати обсяги виробництва. Деякі з них не можуть виплатити кредити, узяті на придбання нового обладнання.

Здешевлення м"яcа проте не позначиться на роздрібній торгівлі.

— Ціни на ринках і в крамницях протримаються місяць-два, до Новорічних і Різдвяних свят, — прогнозує експерт. — Люди тоді традиційно купують більше харчів, виробники піднімуть ціни, бо зросте продаж ковбас.

Зараз ви читаєте новину «Ковбаса не дорожчатиме до нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі