пʼятниця, 23 квітня 2010 04:01

Коли вже нічого буде віддавати, заговорять про Крим

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У середу президенти Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали міждержавну угоду про продовження терміну перебування російського Чорноморського флоту на території України до 2042 року. В обмін на це Київ отримає 100-доларову знижку на купівлю тисячі кубометрів газу в найближче десятиріччя. Натомість після 2017-го Росія сплачуватиме за перебування флоту в Криму $100 млн й інвестуватиме в українську економіку.

— Віктор Янукович буде й далі здавати Росії стратегічно важливі об"єкти і галузі української економіки. Стратегія розвитку держави зараз полягає в такому реформуванні економіки, щоб зменшити енергозалежність і підвищити ефективність використання енергоносіїв. Зараз вона нижча порівняно з європейськими країнами в чотири рази. Але цього не буде, доки в нас залишаться галузі, ласі для Росії. Наступною поступкою Кремлю стане атомна енергетика. Вона не підлягає приватизації, але що зараз заважає владі вчинити це?

Наступною поступкою Кремлю стане атомна енергетика

Потім Росії відійде вітчизняне авіабудування, газотранспортна система і загалом уся енергетика. А коли вже нічого буде віддавати, заговорять про Крим. І навіть наступному президентові, який стоятиме на проукраїнських позиціях, повернути ці галузі назад буде дуже складно.

Підпис Януковича під угодою з Медведєвим зменшив кількість його прихильників у Західній Україні. Сумніваюся, що за нього знову голосуватимуть у Центрі, тим паче — у Києві. Президент або просто не розуміє, із чим грається, або залежить від людей у своєму оточенні, які не зацікавлені у сильній владі.

Кортеж Януковича вбив людину

Домовленості щодо Чорноморського флоту Янукович і Медведєв підписали в Харкові у середу, 21 квітня. Поспішаючи в Бориспільський  аеропорт на літак, президент України виїжджав із просп. Бажана на Бориспільське шосе. Близько 10.20 мікроавтобус "фольксваґен" із кортежу Януковича зіштовхнувся з таксі ВАЗ-2110. Таксист Олексій Чижиков загинув, двоє його пасажирів травмовані.

Зараз ви читаєте новину «Коли вже нічого буде віддавати, заговорять про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі