четвер, 25 червня 2009 19:13

Як святкуватимете День Конституції?

Наближається День Конституції України. Він припадає на неділю, 28 червня, тож матимемо три дні відпочинку. Як відзначатимете це свято?


Валентина Андрєєва, 58 років, бухгалтер:

— У нас позаминулої неділі було своє свято — День працівника легкої промисловості. Ото погуляли! А День Конституції навряд чи будемо відзначати. На роботі точно нічого не буде. Директор сказала, що тільки частину зарплати видасть. Я, мабуть, усі три дні відпочиватиму вдома. Ніякого святкового настрою поки що нема.


Володимир Голобородько, 69 років, письменник:

— Для мене це велике свято. Тільки воно затьмарюється спробами у Верховній Раді змінити Конституцію, тобто перетворити країну в парламентську республіку. Але як вирішуватимуть долю народу 450 народних депутатів, які не можуть дати ради собі? День Конституції я найкраще відзначив позаторік — 15-хвилинним виступом у прямому ефірі на радіо. Сказав, що нам потрібна президентська республіка. Бо наша держава молода, і в громадян, незалежно від посади, нема внутрішньої дисципліни і національної свідомості. Тому потрібна тверда і чітка владна ієрархія.


Володимир Сушко, 60 років, підприємець:

— За радянських часів я працював у міськкомі партії, то День Конституції святкували з розмахом. Проводилися урочисті збори, концерти, нагородження передовиків. А зараз свят залишилося до біса, ще й нові додалися, тому вже не звертаєш на них уваги. Ото тільки Паска чи Поминальний день ще щось значать. Для мене добре те, що цього дня в моєму магазині виторг буде більший. Із ріднею поїдемо на дачу, вип"ємо коньячку, закусимо рибкою, відпочинемо.


Катя Чілі, 30 років, співачка:

— А коли він буде? Для мене це не свято, я День Конституції ніколи не відзначаю. Шаную свята, пов"язані зі спогадами дитинства — Новий рік, день народження, Різдво, Великдень... Найближчої неділі планую провести концерт у Києві. Якщо не вдасться, з"їжджу в Санкт-Петербург, розвіюся. В ідеалі кожен день для людини має бути святом. Як для мене моя робота.


Юрій Пероганич, 47 років, генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України:

— Напередодні привітаю зі святом колег — розсилкою по електронній пошті. За столом відзначати не будемо. Це свято ще не має сталої традиції. Навіть 8 Березня люди шанують більше. Тим паче що багато українців розчаровані тим, як наша держава розвивається. Я нещодавно придбав новий автомобіль, то хочемо з дружиною в неділю обкатати його. Здійснимо екскурсію в Переяслав-Хмельницький. На зворотному шляху заїдемо в Канів, бо я ще не був на могилі Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Як святкуватимете День Конституції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі