четвер, 12 січня 2012 00:30

Щотижня відкривають по два хостели

У рейтингу міст із найдорожчими готелями Європи українська столиця посіла п'яте місце після Москви, Осло, Лондона і Стокгольма. Досліджувала служба резервування Hotel.info. У її базі даних — 210 тис. готелів світу.

— Ситуація з готелями відображає все наше суспільство — є багаті, що живуть у "хайатах", і бідні, які туляться у хостелах, — коментує віце-президент Асоціації малих готелів і апартаментів Роман Пономаренко, 36 років. — Був би середній клас, це стимулювало б готельєрів відкривати заклади середнього цінового порядку, по 400-500 гривень за добу проживання. Економічна криза 2008-го відкинула боязкі спроби будувати такі готелі.

Українські готелі дорожчі, ніж у більшості європейських столиць, бо їх фізично мало. Це дозволяє власникам виставляти ціну "зі стелі". Навіть 500 євро за добу — все одно ж куплять.

В економ-сегменті зараз пожвавлення — відкривають хостели. У Києві, скажімо, щотижня з'являється по парі таких закладів. З часом велика їх кількість зіб'є ціну з теперішніх середніх 115 гривень на добу. Середній ціновий сегмент заполонила модель "квартири подобово". Але згодом їх все одно витіснять готелі, бо номери у них можна заздалегідь забронювати.

1431

гривню на добу у середньому коштує проживання у київському готелі.

 

Зараз ви читаєте новину «Щотижня відкривають по два хостели». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі