середа, 18 січня 2012 09:34

Банки згортають програми з автокредитування

У державах Євросоюзу четвертий рік поспіль падає продаж нових автомобілів. А в Україні кількість куплених авто 2011-го зросла майже на чверть — до 212 тис.

— Зростання автопродажу в країні — це результат покращення ситуації зі споживчим кредитуванням. У серпні майже 22 відсотки машин українці придбали у кредит, — пояснює старший аналітик інвестиційної компанії "Дреґон кепітал" 31-річна Таїсія Шепетко. — А грудневий показник автопродажу — найкращий за останні три роки.

Український авторинок має достатній потенціал, аби продавати 600 тис. авто на рік — як це було 2008-го. Проте цьогоріч обсяги істотно не зростуть. Банки зважають на ситуацію на світових фінансових ринках і обирають обережніші стратегії. Деякі згорнули програми з автокредитування, інші підвищили відсоткові ставки.

177

автомобілів припадали на одну тисячу українців торік. У Німеччині на таку ж кількість населення — понад 500 авто. У Росії — 240.

 

Зараз ви читаєте новину «Банки згортають програми з автокредитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі