четвер, 14 липня 2011 00:45

Янукович не виправдав сподівань Росії

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Україна порушує права про захист інтелектуальної власності на кораблі на повітряній подушці "Зубр". Про це заявив представник "Рособоронекспорту" Олег Азізов. Він додав, що має інформацію про підписання Києвом угод щодо озброєння Китаю.

— Суперечка з "Рособоронекспортом" за "Зубри" триває вісім років, — коментує військовий аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Ігор Козій, 51 рік. — Кораблі на повітряній подушці розробив іще радянський військово-промисловий комплекс, тож Росія вважає, що має на них ексклюзивні права. Коли Віктор Янукович прийшов до влади, росіяни сподівалися приєднати миколаївське та кримське суднобудівні підприємства до свого військового консорціуму. Справа була близькою до реалізації після Харківських угод щодо Чорноморського флоту. Але Україна почала вирівнювати свою позицію у відносинах із Росією. Далі заяв проект не просунувся. Тому Кремль знову вдається до звинувачень у крадіжках їхньої інтелектуальної власності.

За останні роки ми продали лише два "Зубри" в Китай. Про новий контракт, який могли підписати в Києві на нещодавній зустрічі президента з главою Китаю, українському суспільству не повідомляли. Але росіяни кажуть про це як про факт. Цьому нічого дивуватися. В угоді про флот передбачено дозвіл на роботу в Україні для російських військових, зокрема вишколеним розвідникам. Вони краще знають, чим ми торгуємо.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не виправдав сподівань Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі