неділя, 29 квітня 2012 09:30

"Янукович до отупіння боїться Путіна"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Тарас Чорновіл: ”Люди, які знають Тимошенко, добре бачать, що це не її ноги, не її стиль ходи. Це постановочна зйомка”
Тарас Чорновіл: ”Люди, які знають Тимошенко, добре бачать, що це не її ноги, не її стиль ходи. Це постановочна зйомка”

Ув'язнена Юлія Тимошенко каже, її вдарили в живіт під час перевезення з колонії до лікарні. Наявність гематом підтверджує захисник екс-прем'єра Сергій Власенко й уповноважений з прав людини Ніна Карпачова. Тимошенко оголосила голодування. Після того в інтернеті з'явився відеозапис, на якому схожа на неї жінка ходить камерою на підборах та цілується з чоловіком, ніби Власенком.

— Інформаційна активність навколо Тимошенко пояснюється кількома обставинами, — говорить позафракційний нардеп Тарас Чорновіл, 47 років. — Перша — неадекватна поведінка української влади. Спочатку наробили дурниць арештом Тимошенко і підняли їй рейтинг. Тепер адміністрація колонії відправила її до лікарні, застосувавши насилля. Не знаю, як вони тягнули Тимошенко, але тюремники мали б підстрахуватися — отримати  письмову згоду, залучити жіночий персонал. А вони в лікарняну камеру жіночої колонії завели чоловічий конвой. Тобто, зробили чергову дурість, яка тягне на кримінальну справу. Це про ідіотів.

Потім почав діяти другий чинник — провокатори.

Кого називаєте провокаторами?

— Частина людей у "Батьківщині" вважають, що справу Тимошенко можна використати для політичної боротьби. Інші — давно співпрацюють з росіянами та Віктором Медведчуком в інтересах Путіна. Факт брутальності щодо Тимошенко вони розкручують із притаманними для них перебільшенням і театральністю. В результаті обурилися не тільки Європа та США, а й Росія.

Росія — третя сторона у цій історії?

— Так. Зв'язок росіян із середовищем Тимошенко давно не є секретом. До того ж Москва сильно впливає на наші силові структури, суди. Показовою є швидка заява російського МЗС, що вони переживають за долю Тимошенко. Інформагентства розтиражували її на весь світ. Путін мріє бачити Януковича в тюрмі не менше, ніж Юля. А Янукович до отупіння боїться Путіна й хоче мати хоча б якийсь захист у Європи.

Навіщо запустили відеоролик із цілуванням?

— Навіть мало поінформованим вистачить мізків сказати: "Слухайте, що, хитрюща Тимошенко і тертий калач Власенко будуть цілуватися перед відеокамерою?" А люди, які знають Тимошенко, добре бачать, що це не її ноги, не її стиль ходи. Це постановочна зйомка. Облич — не видно. Підозрюю, росіяни замутили цей фільм. Підкинули матеріал близьким до Ганни Герман людям, а та думає: "Ух, клас. Юля запачкалася". І пускає матеріал на сайт, який працює на Партію регіонів.

Чому тюремники кажуть, що плівки справжні?

— Пішла вказівка дискредитувати Тимошенко. Але вони не розуміють, що всі повірять у брутальне поводження з Юлею. А що вона цілується з Власенком, не повірить ніхто.

Які цілі всіх сторін?

— Влада хоче максимально залякати Тимошенко. Вона для них справді незручний партнер, бо не має жодних моральних стримувачів. Плюс — Янукович пам'ятає, як Юля 2004-го запустила провокацію, що жодна жінка не може голосувати за нього, бо він — садист-ґвалтівник. От відповідь.

В опозиції одні хочуть реально допомогти Юлі. Інші галасують, бо від цього залежить їхнє місце у виборчому списку. Треті напряму просувають російський інтерес. Кремль системно послаблює українську владу, яка має не просто піти до Митного союзу, але ще й на російських умовах.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович до отупіння боїться Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі