пʼятниця, 22 грудня 2017 05:05

Анатолій Гриценко назвав головні принципи модернізації України

Автор: Анна ЛАКИЗА
  Анатолій Гриценко та Василь Перепелиця  на прес-конференції в Полтаві
Анатолій Гриценко та Василь Перепелиця на прес-конференції в Полтаві

Нагальні проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення стали темою прес-конференції лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка й голови Полтавського обласного осередку партії Василя Перепелиці, що днями відбулася в Полтаві.

Почав прес-конференцію Анатолій Гриценко з питання правоохоронних органів. Генеральний прокурор України Юрій Луценко має піти у відставку, вважає Анатолій Степанович.
— Клоунада, що нині відбувається в середовищі правоохоронних органів, при­нижує українців. Її терпіти не можна. Війна прокуратури, САП, НАЗК, ігрища навколо Саакашвілі. Генеральний прокурор вийшов не лише за межу моралі, а й закону. З таким керівником Україна жити не може. Втім, як і з зовнішніми боргами, що останнім часом тільки зростають і на даний час сягають 2 трильйонів гривень. Якщо поділити цю суму на офіційну кількість населення, то кожна родина з чотирьох осіб має віддати понад 200 тисяч гривень, — говорить Анатолій Гриценко. — Уряд же набирає нові кредити. Наступного року ця сума збільшиться на 15 відсотків, тому що курс планують обвалити до 30 гривень за долар. Я звертався до іноземних партнерів, аби Україні більше не давали кредити. Бо їх, на жаль, розкрадають.
Маємо ще одну надважливу проблему, — продовжує. — Складна нестабільна ситуація в державі породжує масовий виїзд українців за кордон. Причому часто з квитком в один бік. Офіційно в Польщі вже працюють 1,2 мільйона українців. Як зупинити цей процес? Зрозуміло, що кордон не перекриєш. Потрібні реальні стимули та злагоджені дії, що допоможуть не на словах, а на ділі поліпшити добробут людей. Нинішня влада, на жаль, нічого не робить для вирішення цих проблем, а продовжує займатися популізмом і власним збагаченням. Якщо ми не вирішимо ці питання, то Україну "розберуть на органи".
Головними принципами ефективної модернізації України Анатолій Гриценко вважає децентралізацію влади, демонополізацію економіки та деполітизацію силових органів.
Закріпивши їх законодавчо, можна досягти проривних результатів і якісних змін у відносинах держави з громадянами й бізнесом. Наслідком стануть зміцнення засад демократії та самоврядування, чесна конкуренція і прозорість, надійний захист прав і свобод, швидке зростання якості життя людей. Україні потрібна відповідальна влада, що генеруватиме винятково довіру та впевненість у завтрашньому дні. "Громадянська позиція" має кандидата на чергові президентські вибори в Україні. Також братиме участь і у виборах до Верховної Ради. У парламенті співпрацюватиме з політичними силами, що мають подібні програмні установки — "Самопоміч", "Демократичний альянс", "Європейська партія", "Народний контроль", "Рух нових сил", "Сила людей". Після Майдану, на жаль, втратили період справжніх реформ. Вони мають нести позитив і бути зрозумілі для людей. Далі ми не можемо гаяти час. Треба діяти рішуче, інакше втратимо країну.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Гриценко назвав головні принципи модернізації України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі