четвер, 08 листопада 2007 15:27

Яких проблем чекаєте від зими?

Настають холоди. Багато з нас замислюються над тим, як пережити зиму. Когось непокоять можливі проблеми з опаленням чи гарячою водою. Інші хвилюються, чи не замерзнуть у погребах овочі та фрукти. Хтось уже зараз бачить слизькі дороги. Що найбільше турбує вас?





Євген Нищук, 35 років,

артист, Київ:

— Думаю, в Києві будуть дуже великі проблеми з транспортом. Вони вже є, а коли випаде сніг, то стануть просто катастрофічними. Через це спізнюватимемося на роботу. Ще ми зараз усі в "підвішеному" стані — не знаємо, з якою парламентською коаліцією увійдемо в зиму. А політичне життя теж впливатиме на те, якою буде зима для народу. Якщо політики виконуватимуть обіцянки, то людям легше буде пережити холод. Якщо ж знову шокуватимуть, то зима почнеться з суспільного роздратування.




Лідія Гнатовська, 79 років,

пенсіонерка, Кіровоградська область:

— До зими підготувалися. Город зораний, опалення своє, в кімнатах тепло. Треба хіба що ще плівкою вікна оббити знадвору. Картопля в погребі, укутана. Навела там порядки — підбілила, підчистила, бурячок і морквочка пісочком притрушені. Наготували закаток — помідори, огірки, салати, варення. І вина наробили зі сливи й винограду. А як будуть сильні морози, то ширму унизу повісимо. У нашому селі кажуть, що зима буде холодною. Діду треба тепле взуття, бо в одних галошах остався.




Олег Зарубінський, 44 роки, кандидат у народні депутати від Блоку Литвина:

— Пригадую слова відомої пісні: "У природы нет плохой погоды..." Тому не думаю, що проблеми має нести саме зима. Їх створюють люди. Для переважної більшості киян проблем із опаленням немає. І в моїй квартирі досить тепло. А ось негараздів на дорогах буде багато. Останніми роками побільшало недисциплінованих та непрофесійних водіїв. Тому кількість аварій зросте. Щодо одягу, то я, дружина й донька-школярка вже підготували теплі речі.




Анатолій Гуртовий, 53 роки, комунальник, Нова Каховка на Херсонщині:

— Наше підприємство до зими готове. Цього року збудували котельню, тому у приміщеннях тепло. Техніка теж на мазі — піскорозбризкувачі, екскаватори, навантажувачі. Гадаю, зима буде суворішою, ніж торік. А в Кабміні настрої міняються щодня. Наша міська влада начебто домовилася про поставки газу, але нині кажуть: спочатку гроші, потім — тепло. У мене вдома автономне опалення. Боюся, що тиск газу буде недостатнім.




Ольга Ковальчук, 43 роки,

менеджер косметичної компанії, Кривий Ріг:

— Сподіваюся, зима не буде холодною. У нас опалення включили тижні два тому. Але ще не по всьому мікрорайону. В офісі нашої фірми й у школі, де навчається молодша донька, ще не топлять. Власне, особливих приводів хвилюватися нема. Якщо не буде працювати опалення — вмикатимемо обігрівачі. Я купила аж два. Теплі речі маємо ще з того року.

Зараз ви читаєте новину «Яких проблем чекаєте від зими?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі