четвер, 11 лютого 2010 16:48

Світлана Долгополова впала у каналізаційний колодязь

— Уночі мені наснився сон, ніби з живота стирчить шматок труби, — розповідає 49-річна Світлана Долгополова із Дібрівки Монастирищенського району. — Сон був настільки реалістичним, що, проснувшись, я помацала рукою живіт. Тому, що наснилося, не надала значення. А в обід сон збувся.

27 січня Світлана разом із братом поїхала на базар до Монастирища. Доки родичі базарували, вирішила сходити до туалету на території ринку. Назад поверталася тією ж стежкою. Біля крайньої будівлі назустріч їхав автомобіль. Якийсь чоловік попросив відійти вбік. Долгополова ступила крок праворуч стежки і впала у каналізаційний колодязь завглибшки 3,5 м.

— Коли отямилася, почула, як згори запитують, чи жива, — згадує. — Сама з колодязя не вибралася б. Із його стін стирчали пластикові труби. Люди принесли драбину, допомогли вилізти із ями. Спочатку болю не відчувала, тільки в голові гуділо, а наступного ранку ледь із ліжка встала.

— Добре, що це сталося серед дня, коли на базарі люди ще були, — каже брат постраждалої Микола Мостовий. — А не припусти Боже, як хто впаде ввечері чи вночі? Сам не виберешся, і місце безлюдне. Такої зими, як нинішня, за годину замерзнути можна.

— Ми зобов"язуємо комунальні господарства та приватних власників комунікацій закривати кришками каналізаційні ями, — говорить міський голова Олександр Тищенко.— Злощасний колодязь є власністю кооперативу "Ранковий ринок". За тиждень до того голова кооперативу Марія Мазур написала гарантійний лист, яким зобов"язалася всі люки закрити.

Кооператив створили наприкінці грудня минулого року.

— За день до цього випадку на зборах членів кооперативу я попросила всіх власників будівель навести лад біля своїх об"єктів, — виправдовується голова "Ранкового ринку" Марія Мазур. — Просила перевірити, чи закриті каналізаційні люки. Якщо ж ні — закрити або хоча б обгородити, щоб не сталося біди. І як наврочила: наступного дня жінка впала.

Марія Мазур каже, що вже придбали п"ять пластикових кришок для каналізаційних колодязів. Щойно дозволить погода, їх установлять.

Торік у Монастирищі у каналізацію провалився чоловік. Кілька років тому — 1,5-річна дитина. В обох випадках обійшлося без серйозних травм.

Зараз ви читаєте новину «Світлана Долгополова впала у каналізаційний колодязь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі