четвер, 16 вересня 2010 17:49

П"ять мільйонів гривень розікрали чиновники

Черкаська міліція затримала 11 вересня двох працівників обласного управління капітального будівництва. Їх запідозрили в розкраданні коштів на ремонт та реставрацію комплексу "Гетьманська столиця" у Чигирині. Один із арештованих — заступник начальника Олександр Ільченко.

— Із 45 мільйонів гривень 5 розікрали чиновники, — каже керівник Черкаського обласного управління міліції Валерій Дерновий. — Гроші йшли на їхні будинки й дачі. Зараз підозрювані активно дають свідчення на колишнє "помаранчеве" керівництво обласної адміністрації, з яким ділилися грішми.

Дружина й родичі Ільченка від коментарів відмовляються. З-поміж чиновниками управління затримали й керівника будівельної організації "Мехбуд" Володимира Сапу.

— Його мені по-справжньому шкода, — говорить 47-річний Леонід Даценко, керівник обласного осередку Української народної партії. — Хороший дядько, патріот. Він демонтував усі пам"ятники Леніну в Чигиринському районі.

Колишній голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко, 51 рік, спокійно ставиться до звинувачень опонентів:

— Говорити можна все що хочеш. Потрібні реальні факти. Треба дочекатися результатів слідства й суду, а тоді вже щось коментувати.

В обласному штабі "Нашої України" стверджують, що "регіонали" реалізують пропагандистську програму напередодні виборів.

— До них із Києва приїхали політтехнологи, які розробляють конкретний план дискредитації суперників, — розказує працівник штабу Володимир. Прізвище відмовляється називати. — Інакше як пояснити, що прес-конференцію губернатора заздалегідь запланували на понеділок, а напередодні в суботу заарештували працівників управління капітального будівництва? Роблять усе, щоби перемогти на виборах.

13 вересня керівник ОДА Сергій Тулуб провів брифінг, на якому звинуватив колишнє керівництво області в корупції та у витрачанні бюджетних коштів не за призначенням.

Зараз ви читаєте новину «П"ять мільйонів гривень розікрали чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі