четвер, 17 вересня 2009 17:05

Петро Панімаш не задоволений платою

4 га землі в Остапівці Драбівського району 70-річному Петрові Панімашу дісталися у спадок від матері. 2003 року на 10 років він передав їх в оренду "Продсільпрому".

Уклали двосторонній договір, що за пай отримуватиме плату — відсоток від вартості землі. За словами Панімаша, умови диктував орендар — директор компанії 45-річний Сергій Буцько.

Петро Панімаш вважає ошуканим не тільки себе, а й решту власників земельних паїв.

— За 4 гектари землі підприємець Буцько платить мені в середньому півтисячі на рік, — обурюється він. — А я маю отримувати втричі більше. Але орендар сказав, що платити більше не буде. Мовляв, не подобається, розриваємо договір і роби зі своїм паєм, що хочеш. Я не можу віддати землю іншому орендареві, тому що її мені відвели в такому місці, куди не заїхати. Навкруг орендовані Буцьком угіддя. Він мені колись казав: мовляв, перестане обробляти мою землю, заросте вона бур"янами. Поки я добивався плати у 1,5 відсотка, вийшов закон про 3 відсотки. Орендар підвищив плату за пай усім, крім мене. Мені казав господарник із Чорнобаївського району, що з задоволенням забрав би мій пай, якби були й інші. Щоб набралося не менше 1000 гектар.

Сергій Буцько запевнив, що не має жодних проблем зі своїми пайовиками.

— Я орендую понад 2 тисячі земельних паїв. Заборгованостей із виплатами не маю. Лише Петро Панімаш незадоволений. Це така конфліктна людина! Працюю тут 13 років, маю досягнення і не працюватиму примусово. Не влаштовує, будь ласка, нехай розірве договір. Я в односторонньому порядку це зробити не можу. Він і до президента, і до Тимошенко писав. І вірші якісь каверзні мені передавав. Людям плачу по 3 відсотки. Він не отримуватиме. За старим договором у нього 1,5 відсотка. Він наполягає перезаключити. А я не хочу взагалі мати з ним якісь стосунки, — говорить він.

На думку Петра Панімаша, за оренду земельного паю мають платити 10 відсотків:

— Якщо мій пай коштує понад 64 тисячі гривень, то орендар має платити мені 6 тисяч. А я отримую півтисячі. Не розумію позиції держави — вона теж отримувала б чималий податок. Звертався і до президента й до прем"єра, отримую тільки відписки.

Зараз ви читаєте новину «Петро Панімаш не задоволений платою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі